Profiel nr. 103878

Investeerder gevraagd voor een unieke innovatie in de verf- en coatingindustrie

23/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Chemische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

1.000.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Onze opdrachtgever, een uitvinder en ondernemer in de chemische industrie, heeft als missie om met nanotechnologie een nieuwe generatie coating te ontwikkelen en te produceren. Inmiddels zijn de innovatieve state of the art producten TÜV gecertificeerd en hebben verschillende internationale spelers een orderintentie, met substantiële jaarvolumes, afgegeven. Er doet zich nu een unieke kans voor waarbij zij een bestaande en fabriek in conventionele coatings over kunnen nemen. Deze goed geoutilleerde fabriek kan, na enkele eenvoudige aanpassingen, als draaiend platform fungeren en een versnelde groei te bewerkstelligen. Het bestaande bedrijf beschikt naast de productiefaciliteit van speciaal verven en coatings, met een forse overcapaciteit en alle benodigde (milieu)vergunningen, tevens over een salesapparaat en een netwerk aan wederverkopers.

Onderscheidend vermogen
Om de overname mogelijk te maken komen wij graag in contact met één (of meerdere) investeerders voor de overname (inclusief vastgoed) en werkkapitaal in ruil voor een substantieel pakket aandelen in de holding. De investering bedraagt ca. € 3 mio. Het vastgoed met een marktwaarde van ca. € 1,5-1,7 mio (na aanpassingen), kan als een beleggingsobject aan de portefeuille van de investeerder worden toegevoegd (sales and leaseback). Een uitgebreid businessplan en een financiële analyse is beschikbaar na een kennismaking en een getekende geheimhoudingsverklaring.

Overig
Heeft u interesse? Reageer middels het reactieformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een beknopte (telefonische) eerste kennismaking.