Profiel nr. 103212

Bouwkostenadviesbureau Zuidoost Nederland

06/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het adviesbureau is gevestigd in Zuidoost Nederland. De huidige eigenaar heeft de onderneming ruim 10 jaar geleden overgenomen van de oprichter.


Activiteiten van het bedrijf

Naast de huidige eigenaar zijn er vier fulltime personeelsleden werkzaam voor de onderneming. Drie van hen zijn reeds lange tijd aan de onderneming verbonden. Men houdt zich bezig met het verstrekken van bouwkostenadviezen en directievoering voor met name grotere projecten en grotere opdrachtgevers. De onderneming beschikt over een vast klantenbestand waardoor er sprake is van een stabiele omzet. Opdrachtgevers komen uit het hele land, met tot op zekere hoogte een concentratie in het Zuidoosten.


Overig

Het betreft een Besloten Vennootschap en het gehele aandelenpakket is te koop. De onderneming wordt te koop aangeboden omdat de huidige eigenaar de pensioengerechtigde leeftijd in zicht heeft. De onderneming is gevestigd in een prima geschikte huurlocatie waarvan het huurcontract nog enige tijd doorloopt. De huidige eigenaar is graag bereid om na de transactie nog actief te blijven om de overdracht goed te laten verlopen maar ook wil hij desgewenst nog enige tijd operationeel actief blijven.

De omzet was in een reeks van jaren vrij stabiel en de winstgevendheid is prima. De EBITDA bedroeg de afgelopen drie jaar gemiddeld ruim 150K. Als effectieve datum is 1 januari 2021 mogelijk. De onderneming wordt “cash and debt free” opgeleverd.