Menu

Profiel nr. 102694

Installatiebedrijf in de regio groot Amsterdam

09/09/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf voert gawalo-installatiewerkzaamheden uit met daarbij ook werkzaamheden op het gebied van dakbedekking en specialistische zink- en loodwerken. Het bedrijf heeft in de loop van de jaren een gerenommeerde en betrouwbare naam opgebouwd. 

De werkzaamheden worden zowel op de zakelijke (inclusief stichtingen en dergelijke) als particuliere markt uitgevoerd. De verdeling is grofweg 70% zakelijk en 30% particulier.

De bedrijfslocatie is centraal gelegen en beschikt over een kantoor, kantine, werkplaats en magazijn. De huur van de bedrijfslocatie na overname is een optie, geen voorwaarde. Het bedrijf/bedrijfsactivteit is derhalve verplaatsbaar.


Onderscheidend vermogen

De gerealiseerde omzet over 2020 bedroeg circa € 700.000. Het bedrijf is structureel winstgevend en in 2020 is een EBITDA-marge van ruim 17% gerealiseerd. Voor 2021 wordt een minimaal gelijkwaardige omzet en (structureel goede) winstgevendheid geprognosticeerd. Buiten de eigenaar zijn 3 allround loodgieter/installateurs actief. 

Er wordt in beperkte mate gebruik gemaakt van de inhuur van externen. De kantoorwerkzaamheden vinden plaats door de eigenaar en het administratiekantoor.

De ondernemer is vanwege gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar, indien gewenst, mee wil werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis(en kunde en kapitaal) van de branche. Het betreft een aandelentransactie. 

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.