16/09/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze opdrachtgever heeft een veevangwagen ontwikkeld, geheel uitgewerkt en gepatenteerd.

De veevangwagen wordt met de trekker in het land gezet en voorzien van voeder. Het vee komt hier op af en zet zich zelf vast op het moment dat ze van het voeder eten.

Het dier zet zich vrijwillig vast en kijkt niet om waardoor een veilige werksituatie ontstaat. Met deze wagen kan men vee vangen op elke gewenste locatie op een diervriendelijke manier met weinig arbeid.  Als de dieren vast staan kan elke handeling uitgevoerd worden waarvoor nodig is dat de dieren vaststaan, zoals ontwormen, selecteren, dracht scannen, bloed tappen, veterinair onderzoek / behandeling, en natuurlijk de dieren de veetransportwagen in drijven. Doordat de dieren merken dat ze vast staan nemen ze weinig moeite om weg te komen, ze geven zich als het ware over omdat ze voelen dat ze definitief vast staan. (zonder dat dit pijnlijk is)


Activiteiten van het bedrijf

Het is een dier- en boervriendelijk systeem dat veel arbeidsgemak oplevert (in theorie kan de boer het alleen af). Verschillende uitvoeringen zijn mogelijk tot een capaciteit van 16 dieren per wagen of zelfs meer.

De uitvinder is boer en zou de veevangwagen niet willen missen.

Wij zoeken een koper voor het patent, bijvoorbeeld een metaalconstructiebedrijf dat constructies maakt ten behoeve van de sector veeteelt. De vraagprijs voor het patent is gesteld op € 125.000 in combinatie met royalties.  


Afbeeldingen
Patent veevangwagen
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000