Menu

Profiel nr. 102311

Groothandel voor beauty- en uiterlijke verzorgingsbranche

01/12/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

1.000.000 - 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De verkoper is al jaren actief met de (groot)handelsactiviteiten van deze onderneming. Het bedrijf is volwassen en stabiel. Het bedrijf biedt nog diverse groeimogelijkheden, dit vergt echter nieuwe inspanningen van het directieteam. De verkoper is tot de conclusie gekomen dat hij vanwege de leeftijd toe is aan een stap terug te doen.


Er is besloten om de aandelen van het bedrijf te verkopen. Het bedrijf biedt een stabiele basis met verdere potentie tot groei aangezien er de laatste jaren niet echt meer geïnvesteerd is in groei en uitbreidingsmogelijkheden. Buitenlandse markt biedt verdere kansen.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is actief als groothandel en handelsbedrijf in producten voor de beauty- en verzorgingsbranche. Ze importeren en verkopen producten zoals alles voor saloninrichting (stoelen, apparatuur), verzorgingsproducten en disposables zoals mondkapjes en handschoenen. Het bedrijf is onderscheidend omdat ze het totaalaanbod hebben: zowel de eenmalige aankopen als de terugkerende producten en wegwerpartikelen. Het klantenbestand is groot, divers en verspreid over meerdere branches. Het bedrijf is in haar markt een van de topspelers. 


Afnemers zijn onder andere beautysalons, kapsalons, tandartspraktijken, verzorgingscentra, pedicures, privéklinieken, huisartspraktijken en fysiotherapeuten.


Onderscheidend vermogen
  • Totaalconcept en totaalleverancier van de diverse branches.
  • Sterk netwerk, met name aan leverancierszijde.
  • Gevestigde naam in de markt.
  • Spreiding van producten en doelgroepen.
  • Kwaliteit van de producten.
  • Landelijk werkgebied.

Overig

De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. Directie kan in overleg voor bepaalde periode actief blijven om een goede overdracht van de werkzaamheden en het netwerk over te dragen. 
Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.


Deze propositie is vooral interessant voor strategische kopers of voor een passende MBI-kandidaat. Een MBI kandidaat dient over voldoende eigen inbreng te beschikken.