Profiel nr. 102196

Reseller en dienstverlener automatisering en AV-oplossingen in Noord-Holland

03/05/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

IT Hardware

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
Het bedrijf bestaat 30 jaar en wordt gedreven in de vorm van een besloten vennootschap. Vanwege de leeftijd van de huidige eigenaar wil deze zich oriënteren op de mogelijkheid om de onderneming door een soortgelijk bedrijf over te laten nemen. 

Activiteiten van het bedrijf
Het bedrijf richt zich met het assortiment op de combinatie van volledige automatisering met AV-oplossingen voor met name het onderwijs. De oplossingen worden door het bedrijf geïnstalleerd en de 'vaste' klanten worden ontzorgd door de helpdesk en service van het bedrijf. De afhankelijkheid van de afnemers van het bedrijf voor de ondersteuning is groot omdat de systemen regelmatig worden aangepast c.q. uitgebouwd. 

Onderscheidend vermogen
Het onderscheidend vermogen is de combinatie reseller met onderhoud/service activiteiten en de focus op de combinatie van totale automatisering met AV-oplossingen.  Het bedrijf richt zich met name op onderwijsinstellingen en heeft daar een interessant klantenbestand opgebouwd.

Overig
Geschikt voor een strategische koper welke de relatiekring wil uitbreiden met interessante klanten uit specifieke doelgroepen en kennis van de combinatie automatisering met AV-oplossingen wil verwerven.