Menu

Profiel nr. 101302

Financieringsbehoefte werkkapitaal – 12% rente – 12 maanden

25/03/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

0 - 250.000

Resultaat voor belasting

1.000.000 - 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Holding met deelnemingen

De holding van een projectontwikkelaar, in haar structuur werkend met project-BV’s, heeft per moment van schrijven zeven projecten in uitvoering met een totale netto winst potentie van meer dan 2,5 mln. Euro. Van de 7 projecten zijn twee herbestemmingen naar senioren zorgwoningen, een binnenstedelijke transformatie van fabriek naar woningbouw, een kleinschalig centrum appartementencomplex en drie nieuwbouwwoningen.

 


Activiteiten van het bedrijf

Elke project-BV kent zijn eigen financiering waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van private investeerders, en indien mogelijk in combinatie met banken of crowdfunders. Elke project-BV is 100% eigendom van de holding. Alle onderhanden projecten zijn uitgebreid beschreven in informatiememorandums.

De holding heeft geen activa behoudens de winst/dividendrechten uit haar deelnemingen, is recentelijk juridisch gestructureerd en kent als juridische entiteit nog geen bewezen historie. Wel is een ruime trackrecord aanwezig van gerealiseerde ‘box 3’-projecten.


Overig

Financieringsbehoefte

De holding heeft de komende 12 maanden, derhalve gedurende de looptijd van de uit te voeren projecten, behoefte aan een beperkte werkkapitaalfinanciering. Projectontwikkeling kenmerkt zich door een voortdurende liquiditeitsbehoefte in de voorloop- en uitvoeringsfase van een project met een piek van liquiditeit bij realisatie en verkoop van een project. CBH is op een punt in haar groei gekomen dat niet meer uitsluitend uit eigen middelen het werkkapitaal gefinancierd kan worden. Banken financieren in huidige tijd geen project ontwikkelingsbedrijven.

Gezocht wordt naar een of meerdere private investeerders die gezamenlijk een deel van de werkkapitaalbehoefte gedurende 12 maanden financieren tot een maximum van gezamenlijk 150.000 Euro. Verschillende bedragen zijn mogelijk vanaf 25.000 Euro. De financiers worden in onderling overleg zekerheden gegeven middels pandrecht op de projectwinsten. De exit vindt plaats bij realisatie van de lopende projecten over ca. 12 maanden. De rentevergoeding bedraagt 12%.


Afbeeldingen