Profiel nr. 65174

Producerende onderneming zakelijke markt

20/04/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Gedreven ondernemer zoekt een producerende onderneming met handel- en service-activiteiten voor de zakelijke markt met een omzet vanaf ca. € 2 mln. De onderneming heeft potentie tot groei, productinnovatie en (verdere) internationalisering. De ondernemer heeft een achtergrond in technologie en elektronica in zowel zakelijke - als consumentenmarkt.

De persoon
Resultaatgericht, besluitvaardig en klantgedreven algemeen directeur met ruime internationale ervaring. Een persoon die door visie, innovatie en samen aanpakken in staat is om een bedrijf en team beter te laten presteren. Schakelt snel en gemakkelijk tussen strategie en dagelijkse activiteiten. Zijn kracht ligt in het vinden van kansen waar anderen ze niet zien. Hij is creatief, positief ingesteld en in staat om snel oplossingen te vinden. Hij haalt voldoening uit het optimaal presteren van het team en het overtreffen van de verwachtingen van zijn klanten.


Overig

Werkervaring
Commerciële en internationale directiefuncties. Ruime ervaring binnen zowel de zakelijke markt als de consumentenmarkt, voornamelijk in elektronica en it-hardware. Klanten zijn distributeurs, retailers, resellers, overheid en zakelijke eindgebruikers.

De nadruk van de activiteiten ligt steeds op het bewerkstelligen van groei, continu verbeteren van het team en bedrijfsprocessen, optimeren van verkoopkanalen, het ontwikkelen van nieuwe producten en klantenbestand, openen van nieuwe markten.

Meer dan 8 jaar eindverantwoordelijkheid voor strategie, winst, verkoop & marketing, productie planning, logistiek, financieel management en after-salesservice. Heeft leiding gegeven aan zowel kleine (5-20) als grotere organisaties (100+).  

Opleiding/cursussen
WO en Executive MBA. Diverse cursussen en programma´s in strategie, change management, leiderschap en marketing van gerenommeerde business schools.

Specialiteit
Creatief, positief ingesteld en is in staat snel oplossingen te vinden Operationeel en financieel optimeren en sterk maken van bedrijven In staat om team en klanten te inspireren en te stimuleren samen resultaten te boeken

Herkennen van kansen in de markt en vertalen naar nieuwe producten/diensten en/of nieuwe verkoop- en marketingstrategieën Brede managementervaring, sterk in financieel management

Branche
Een producerende onderneming met handel- en service-activiteiten voor de zakelijke markt met een omzet vanaf ca. € 2 mln. De onderneming heeft potentie tot groei, productinnovatie en (verdere) internationalisering. Voorkeur gaat uit naar een elektronisch/technologisch product, bijvoorbeeld machines, instrumenten, onderdelen, apparaten voor eindgebruikers.

Karakteristiek
De onderneming heeft een stabiele positie en reputatie in haar markt verworven en heeft nu behoefte aan een ondernemer die door innovatie, team- en productontwikkeling de goede lijn uit het verleden doortrekt en versterkt.

Incrementele groei kan door nieuwe producten en afzetmarkten in binnen- en buitenland gegenereerd worden. Producten zijn onderscheidend en essentieel voor succes van de klant en worden aangevuld met service- en/of dienstverleningselement. Zakelijke klanten, zowel in binnen- als buitenland (of internationale klanten als volgende stap).

Cultuur
Een resultaat gedreven organisatie, met oog voor kwaliteit en klanttevredenheid. Positief ingesteld en open voor nieuwe ideeën

Type klanten
Zakelijke klanten, zowel in binnen- als buitenland  

Regio vestiging
Zuid-, Oost- of Midden-Nederland.  

Grootte
Team van 20-50 medewerkers, omzet vanaf ca. 2 mln. euro.  

Levensfase
Ofwel een volwassen onderneming met potentie tot groei, productinnovatie en (verdere) internationalisering, ofwel een jong bedrijf dat toe is aan de volgende groeifase.  

Soort overname
Volledige of gedeeltelijke overname met meerderheidsbelang. Geleidelijke overname in overleg