Profiel nr. 101343

Onderneming in de kinderopvang gezocht voor strategische overname

24/11/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Kinderdagverblijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

500.000 - 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
  • Onze opdrachtgever

Een kinderopvang organisatie met een aantal locaties in het westen van Nederland. De onderneming is actief als kinderdagverblijf en biedt peuteropvang, peuterschool, voor-, tussen- en naschoolse opvang. Tijdens schoolvakanties bieden ze, voor schoolkinderen, opvang voor de gehele dag aan. De onderneming typeert zich als een professionele en kleinschalige kinderopvang. Er is een uitvoerig pedagogisch beleidsplan aanwezig. 

Onze opdrachtgevers kenmerkt zich onder meer door de volgende steekwoorden:

- kleinschalig, professioneel, veel aandacht voor goed werkgeverschap, flexibel, geven van een eigen identiteit per locatie


Activiteiten van het bedrijf

Visie
De onderneming gelooft dat een kleinschalige omgeving stimulerend werkt voor kinderen en bijdraagt aan een gezonde en veelzijdige ontwikkeling van het kind. In een kleinschalige omgeving voelt een kind zich veilig en vertrouwd, dat geeft zelfvertrouwen. Het zelfvertrouwen van een kind zorgt ervoor dat hij of zij nieuwe uitdagingen gaat opzoeken en zelfstandiger wordt.

Missie
Samen met het pedagogische team en de oudercommissie blijft de onderneming nieuwe kansen en ontwikkelingen oppakken. De voortzetting van een kinderopvang is een altijd doorgaand proces door de wijzigingen in de regelgeving en de veranderende inzichten. De ambitie van de onderneming blijft ten alle tijden om de kleinschaligheid van de kinderopvang in combinatie met een vast team voort te zetten.


Onderscheidend vermogen

Toegevoegde waarde
Door middel van synergie zullen kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden. Ook zullen opleidings- en carrièrekansen voor de pedagogisch medewerkers verder doorontwikkeld kunnen worden.

Ambitie
De organisatie wenst uitbreiding van haar activiteiten middels het strategisch aankopen van een onderneming actief in dezelfde branche.


Overig
  • Profiel gezocht bedrijf

Kleinschalige kinderopvang vestiging(en) die kinderdagverblijf, peuteropvang en/of buiten-, voor-, tussen-, of naschoolse opvang bieden. De onderneming heeft een platte organisatie en de ouders staan dichtbij de organisatie.

De kopende partij gelooft dat een inspirerende inrichting bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind. Eventuele aanpassing naar inzicht is geen probleem en kan zelf ter handen genomen worden. 

De wil om zich in te zetten voor een prettige overgang van klanten, medewerkers en overige betrokkenen is een vereiste. Een aantal eerdere overnames is voor alle partijen prettig en succesvol verlopen.

Regio vestiging
Globaal het gebied tussen Leiderdorp, Katwijk aan Zee, IJmuiden en Uithoorn.

Grootte
Een of meerdere vestigingen met ieder 2-5 groepen kinderopvang/peuteropvang/buitenschoolse opvang.

Financieel
De financiële situatie van de onderneming mag verlieslatend tot (matig) winstgevend zijn.

Tijdspad
Er is geen tijdpad met deadline. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden. Het kan heel snel maar mag ook langere tijd duren.