Profile number 67936

Onderhoud en Servicebedrijf CV Installaties

18/04/2019 Date added

Located in

Zuid-Holland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Construction

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background
De onderneming (BV) is inmiddels ruim 25 jaar actief in het (periodieke) onderhoud, de reparatie en vervanging van Centrale Verwaring en Warmwater Combi ketels. De onderneming is gevestigd in een gehuurd bedrijfspand in Zuidwest-Nederland.  Het geografische werkgebied is zuidelijk van de lijn Amsterdam-Arnhem en westelijk van Eindhoven. De onderneming heeft een stabiel klantenbestand van circa 9.500 particuliere relaties. De jaaromzet is ruim € 1.800.000 met een brutomarge van 52%. Naast de DGA is 2,4 FTE werkzaam op kantoor voor klantenservice, werkplanning en financieel beheer. Voor service, onderhoud en installatiewerkzaamheden zijn 10 goedgeschoolde service- en installatiemonteurs in dienst.

Company activities
De onderneming doet periodiek onderhoud en vervanging van CV Combi ketels. Op jaarbasis worden 500 nieuwe CV Combi installaties geplaatst. Daarnaast verzorgt de onderneming kleine aanpassingen/uitbreidingen aan bestaande CV systemen. De dienstverlening wordt afgenomen op abonnement basis. Het klantenbestand is stabiel en kent een zeer beperkt verloop.

Unique selling points
Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en een stabiel klantenbestand. De klanten zijn tevreden om de prijstechnisch scherpe en kwalitatief goede dienstverlening. De helpdesk en het technisch personeel is klantvriendelijk. De monteurs zijn serieuze en harde werkers. Deze zijn ervaren en (door periodieke opleidingen) up to date geschoold.

Other
De huidige DGA wil het bedrijf overdragen aan een strategische koper. Dit om persoonlijke redenen. Door een fusie/bedrijfsovername zijn kostenbesparingen mogelijk door efficiëntere inzet van personeel. Na de overdracht is de DGA, in overleg, beschikbaar voor verdere ondersteuning. Voor deze fusie/bedrijfsoverdracht wordt vooralsnog gedacht aan een strategische koper met een –meer landelijke- dekking. De bedrijfsovername is gedacht in een activa passiva transactie. De transactie omvat bedrijfsinventaris, vervoermiddelen, personeels- en klantenbestand.  

Photos
Onderhoud en Servicebedrijf CV Installaties
Region
Zuid-Holland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000