18/04/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Bouwindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
De onderneming (BV) is inmiddels ruim 25 jaar actief in het (periodieke) onderhoud, de reparatie en vervanging van Centrale Verwaring en Warmwater Combi ketels. De onderneming is gevestigd in een gehuurd bedrijfspand in Zuidwest-Nederland.  Het geografische werkgebied is zuidelijk van de lijn Amsterdam-Arnhem en westelijk van Eindhoven. De onderneming heeft een stabiel klantenbestand van circa 9.500 particuliere relaties. De jaaromzet is ruim € 1.800.000 met een brutomarge van 52%. Naast de DGA is 2,4 FTE werkzaam op kantoor voor klantenservice, werkplanning en financieel beheer. Voor service, onderhoud en installatiewerkzaamheden zijn 10 goedgeschoolde service- en installatiemonteurs in dienst.

Activiteiten van het bedrijf
De onderneming doet periodiek onderhoud en vervanging van CV Combi ketels. Op jaarbasis worden 500 nieuwe CV Combi installaties geplaatst. Daarnaast verzorgt de onderneming kleine aanpassingen/uitbreidingen aan bestaande CV systemen. De dienstverlening wordt afgenomen op abonnement basis. Het klantenbestand is stabiel en kent een zeer beperkt verloop.

Onderscheidend vermogen
Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en een stabiel klantenbestand. De klanten zijn tevreden om de prijstechnisch scherpe en kwalitatief goede dienstverlening. De helpdesk en het technisch personeel is klantvriendelijk. De monteurs zijn serieuze en harde werkers. Deze zijn ervaren en (door periodieke opleidingen) up to date geschoold.

Overig
De huidige DGA wil het bedrijf overdragen aan een strategische koper. Dit om persoonlijke redenen. Door een fusie/bedrijfsovername zijn kostenbesparingen mogelijk door efficiëntere inzet van personeel. Na de overdracht is de DGA, in overleg, beschikbaar voor verdere ondersteuning. Voor deze fusie/bedrijfsoverdracht wordt vooralsnog gedacht aan een strategische koper met een –meer landelijke- dekking. De bedrijfsovername is gedacht in een activa passiva transactie. De transactie omvat bedrijfsinventaris, vervoermiddelen, personeels- en klantenbestand.  

Afbeeldingen
Onderhoud en Servicebedrijf CV Installaties
Regio
Zuid-Holland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000