Profile number 108119

Webwinkel met showroom (€ 2.000 K+) gespecialiseerd in camperonderdelen en kampeerartikelen.

08/07/2024 Date added

Located in

Noord-Nederland

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Webshop

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

Sterk groeiend bedrijf met de grootste onderdelen voorraad in Nederland. Leverancier van alle merken onderdelen. De onderneming geniet landelijke bekendheid in de algemene doelgroep van de recreant. Het omvangrijke assortiment met 16.000+ (!) artikelen vindt hun weg naar particuliere campereigenaren, zelfbouwers en onderhoudsbedrijven. Deze winstgevende en groeiende retailer is gespecialiseerd in de verkoop van artikelen voor campers, caravans en kamperen. De onderneming beschikt over een eigen showroom/warehouse van waaruit 24/7 wordt geleverd. De showroom voorziet ook rechtstreeks in verkoop en levering uit voorraad.  


Company activities

De krachtige webshop presenteert alle artikelen in 3 talen met productomschrijving, real time voorraadbeheer, automatische betaling (6 modaliteiten NL/DE/BE). Artikelen worden binnen 24 uur geleverd, met dagelijks afhaalmoment door diverse vervoerders. Particulieren vormen de doelgroep van de onderneming al treedt er wel een lichte verschuiving op naar het zakelijke segment. Onderneming beschikt over 57.000 uniek geregistreerde klanten. Kerncijfers geconsolideerd

 •           Omzet:                                                            €  2.400.000
 •           EBITDA:                                                          €    370.000

Unique selling points

Onderneming heeft ervaring met de grote en minder bekende campermerken in de markt. 

De trouwe klantenkring komt regelmatig terug voor het onderhoud, omdat er door de grote voorraad aan onderdelen heel efficiënt en zonder lange levertijden te werk wordt gegaan. Door groot improvisatie vermogen is het mogelijk om ook voor niet meer leverbare onderdelen een passende oplossing te bieden.

Uniek kenmerk van deze propositie is dat zij beschikt over een eigen werkplaats met monteurs die voor specialistische wensen kunnen ondersteunen bij inbouw/opbouw bij campers en caravans. De ruime werkplaats is gespecialiseerd in elektrotechniek, autotechniek en installatietechniek en heeft toegang tot de meeste digitale databases met bouwtekeningen en onderdelen.


Other

Transactie

Verkoper wenst 100% aandelen van de onderneming over te dragen. De huidige eigenaar is bereid zich voor langere termijn nog aan het bedrijf te verbinden voor een zorgvuldige overdracht van het concept. Tegen deze achtergrond kunnen ook MBI kandidaten reflecteren. In welk geval er dan gedacht wordt aan overdracht in fasen op basis van gebleken competenties en financiële draagkracht. Naast de overname van de aandelen van de onderneming heeft eigenaar de voorkeur dat de (courante) bedrijfsgebouwen winkel (2500m2 verkoopopp.) en werkplaats worden gekocht uit de holding. Evenwel is verhuur van het vastgoed bespreekbaar. Eventuele wens om de werkplaats buiten de overname te laten is ter bespreking. Belangstellenden worden geacht om over eigen middelen te beschikken om een succesvolle transactie gefinancierd te krijgen.  

Procedure

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring zal een kennismaking met de verkoopbegeleider een eerste verdieping van de inhoud geven. Bij gebleken belangstelling is het informatiememorandum beschikbaar en zal de kennismaking met de ondernemer worden gearrangeerd.


Webwinkel met showroom (€ 2.000 K+) gespecialiseerd in camperonderdelen en kampeerartikelen.
Region
Noord-Nederland
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.