Profile number 104141

Businesspartner unieke energiebesparingsoplossing

18/02/2022 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Service industry

Type of company

Business consultant

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Hydromx® is een innovatieve vloeistof voor koel- en verwarmingssystemen, gebaseerd op nanotechnologie. Nanodeeltjes zorgen voor een radicale verbetering van de opname en afgifte van warmte t.o.v. water. Die eigenschap levert forse besparingen op in het energieverbruik. Daarnaast bied de vloeistof vorstbescherming, stopt corrosie, kalkaanslag en vervuiling. Bij gebruik van Hydromx® gaat de capaciteit van verwarmingsystemen omhoog, de levensduur wordt verlengd, er is minder onderhoud nodig en er kan aanzienlijk op energieverbruik bespaard worden. Hydromx® is de enige bewezen langdurig stabiele nanovloeistof voor koel- en verwarmingssystemen die op de markt is. Ze heeft een sterke basis in o.a. Amerika en is startend in Europa.


Company activities

Hydromx produceert zelf vanuit Amerika en bewerkt de markt wereldwijd met een agent- en distributeursstructuur. In Nederland zijn 2 agenten werkzaam, waarvan ik 1 ben. Activiteiten van de agenten zijn het introduceren van Hydromx bij mogelijke klanten, mogelijk door testen de enorme energiebesparing (ca. 20-35% te laten zien). Klanten kunnen indirecte partijen zijn zoals: architecten of adviseurs, maar ook via installateurs of bijv. de eindklanten in de kassenbouw of bouwondernemingen. Als agent ontvangen we een aantrekkelijke provisie.


Unique selling points

Voor koel- en verwarmingssystemen geldt het volgende:

  • forse besparingen op in het energieverbruik
  • vorstbescherming 
  • stopt corrosie, kalkaanslag en vervuiling
  • de levensduur wordt verlengd van de installaties
  • er is minder onderhoud nodig

Other

Als 1 van de 2 agenten van Hydromx in Nederland heb ik de exclusieve rechten om ze te representeren. Hierbij kan ik wel ondersteuning gebruiken van een (aantal) partijen/ ondernemende mensen die zich in zetten voor verduurzaming en zowel een commerciële als technische achtergrond plus netwerk hebben. Ze kunnen voordelig als aandeelhouder in de B.V. toetreden en delen in de opbrengsten. 


Businesspartner unieke energiebesparingsoplossing
Region
The Netherlands
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
Confidential
Overname
0 - 100.000