Profile number 102582

Metaalbedrijf - specialist in verduurzamen van ferro en non ferro metalen

19/08/2021 Date added

Located in

Oost-Nederland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Metal conversion

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

De onderneming is actief als metaalbedrijf. Daarbij is zij specialist in het stralen en conserveren van zowel ferro als non-ferro metalen, in diverse formaten en hoeveelheden. Afnemers zijn vooral productiebedrijven in de metaal, zoals apparaten- en machinefabrieken.


Company activities

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De werkzaamheden worden door een team van een viertal medewerkers uitgevoerd. Dit is exclusief het meewerkende directieteam van ruim 2 fte. Het bedrijfspand is eigendom van de ondernemers, vanuit een aparte BV. Het bedrijfspand kan verhuurd worden van de verkoper. Het bedrijf is volwassen en financieel stabiel en gezond. Het bedrijf behaalt structureel een gemiddelde omzet van € 1 miljoen, met een EBITDA van circa € 200.000. Daarbij worden de activa gehuurd van een gelieerde onderneming.


Unique selling points

Het bedrijf is onderscheidend omdat ze zeer klant- en servicegericht werken, in combinatie met een goede kwaliteit. Het klantenbestand is divers en verspreid over meerdere branches. Het bedrijf is in haar markt een van de betere spelers.


Other

REDEN VERKOOP De verkoper wil zich richten op andere ondernemersactiviteiten. Er is besloten om de aandelen van het bedrijf te verkopen. Het bedrijf biedt een stabiele basis met verdere potentie tot groei aangezien er de laatste jaren niet echt commercieel meer geïnvesteerd is.
MOGELIJKE KOPERS Deze propositie is vooral interessant voor strategisch kopers, die al deze activiteiten uitvoeren of aanvullend wensen aan te kopen. Ook kan het interessant zijn voor een passende MBI-kandidaat. Koper dient over voldoende eigen inbreng te beschikken.
TRANSACTIE De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. De vraagprijs voor de aandelen cash and debt free is bepaald op € 1.050.000. Verkoper is bereid een warme overdracht te realiseren na de transactie. 
Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse


Photos
Metaalbedrijf - specialist in verduurzamen van ferro en non ferro metalen
Region
Oost-Nederland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.