Profiel nr. 102582

Metaalbedrijf - specialist in verduurzamen van ferro en non ferro metalen

19/08/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
De onderneming is actief als metaalbedrijf. Daarbij is zij specialist in het stralen en conserveren van zowel ferro als non-ferro metalen, in diverse formaten en hoeveelheden. Afnemers zijn vooral productiebedrijven in de metaal, zoals apparaten- en machinefabrieken.

Activiteiten van het bedrijf
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De werkzaamheden worden door een team van een vijftal medewerkers uitgevoerd, inclusief een bedrijfsleider die verantwoordelijk is voor de algehele leiden. Dit is exclusief meewerkende eigenaren van ruim 1 FTE. Het bedrijfspand is eigendom van de ondernemers, vanuit een aparte BV. Het bedrijfspand kan gehuurd worden van de verkoper. Het bedrijf is volwassen en financieel stabiel en gezond. Het bedrijf behaalt structureel een gemiddelde omzet van € 1 miljoen, met een EBITDA van circa € 200.000. Daarbij worden de activa gehuurd van een gelieerde onderneming.

Onderscheidend vermogen
Het bedrijf is onderscheidend omdat ze zeer klant- en servicegericht werken, in combinatie met een goede kwaliteit. Het klantenbestand is divers en verspreid over meerdere branches. Het bedrijf is in haar markt een van de betere spelers.

Overig
Reden verkoop: De verkoper wil zich richten op andere ondernemersactiviteiten. Er is besloten om de aandelen van het bedrijf te verkopen. Het bedrijf biedt een stabiele basis met verdere potentie tot groei aangezien er de laatste jaren niet echt commercieel meer geïnvesteerd is.  Mogelijke kopers: Deze propositie is vooral interessant voor strategisch kopers, die al deze activiteiten uitvoeren of aanvullend wensen aan te kopen. Ook kan het interessant zijn voor een passende MBI-kandidaat. Koper dient over voldoende eigen inbreng te beschikken.  Transactie: De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. De prijs voor de aandelen cash and debt free is bepaald op € 900.000. Verkoper is bereid een warme overdracht te realiseren na de transactie.  Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

Afbeeldingen
Metaalbedrijf - specialist in verduurzamen van ferro en non ferro metalen
Regio
Oost-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.