Profile number 102500

Investeringspropositie kleinschalig zorgcentrum / 60K 10% rente

28/01/2021 Date added

Located in

Limburg

General information

Sector

Healthcare

Type of company

Care facility

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Begin maart 2021 wordt een perceel met opstallen in Monftfort (L) gekocht. Het perceel omvat ca. 1500 m2 grond met opstallen. Na sloop wordt een kleinschalig zorgcentrum gerealiseerd met 12 wooneenheden en een gezinswoning. De exploitatie wordt voorzien door een zorgfranchisenemer. De herontwikkeling heeft de instemming van de gemeente. Het project is een fase gekomen dat voldoende zekerheid bestaat over het ontwikkelconcept en de realisatie van het project. Voor realisatie is nog ongeveer 2,5 jaar nodig, waarvan maximaal 1 jaar voor bestemmingswijziging en 1,5 jaar voor bouwrealisatie. 

De ontwikkelaar is een master franchise van een zorgorganisatie en ontwikkelt jaarlijks in Limburg twee zorgcomplexen van vergelijkbare aard. Dit is het tweede project. Elk project wordt uitgevoerd binnen een daartoe, speciaal opgerichte, vennootschap. Beide ontwikkelaren zijn enig eigenaar van de kopende vennootschap. Beiden zijn zeer ruim ervaren ondernemers met vakbekwame en complementaire kennis op het gebied van vastgoed en financiering.

 


Company activities

De koopovereenkomst is getekend. Een positief principebesluit van de gemeente is verstrekt. De eigendomsoverdracht is gesteld op begin maart. Architect en vooronderzoeken zijn geïnitieerd. Financiering van de ontwikkeling vindt plaats in twee fasen. De tweede fase is de financiering van de koopsom en voorontwikkeling (architect, vooronderzoeken etc.). Vervolgens vindt in de derde fase de financiering plaats van herbouwkosten. De financieringsbehoefte in de 2e fase is 455.000 Euro. 75% wordt bancair gerealiseerd, 25% met private investeerders.


Unique selling points

De ontwikkel-holding wenst twee geldleningen aan te trekken van private investeerders voor een periode van max. 3 jaar, elk van 60.000 Euro met een jaarlijkse rentevergoeding van 10%. Exit bij oplevering van de bouw danwel eerder bij verkoop aan een eindbelegger. Als zekerheid wordt een 2e recht van hypotheek verstrekt.


Other

Een informatiememorandum is beschikbaar.


Photos
Investeringspropositie kleinschalig zorgcentrum / 60K 10% rente
Region
Limburg
Sector
Healthcare
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
0 - 100.000