Profiel nr. 102500

Investeringspropositie kleinschalig zorgcentrum / 60K 10% rente

28/01/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Zorginstelling

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Begin maart 2021 wordt een perceel met opstallen in Monftfort (L) gekocht. Het perceel omvat ca. 1500 m2 grond met opstallen. Na sloop wordt een kleinschalig zorgcentrum gerealiseerd met 12 wooneenheden en een gezinswoning. De exploitatie wordt voorzien door een zorgfranchisenemer. De herontwikkeling heeft de instemming van de gemeente. Het project is een fase gekomen dat voldoende zekerheid bestaat over het ontwikkelconcept en de realisatie van het project. Voor realisatie is nog ongeveer 2,5 jaar nodig, waarvan maximaal 1 jaar voor bestemmingswijziging en 1,5 jaar voor bouwrealisatie. 

De ontwikkelaar is een master franchise van een zorgorganisatie en ontwikkelt jaarlijks in Limburg twee zorgcomplexen van vergelijkbare aard. Dit is het tweede project. Elk project wordt uitgevoerd binnen een daartoe, speciaal opgerichte, vennootschap. Beide ontwikkelaren zijn enig eigenaar van de kopende vennootschap. Beiden zijn zeer ruim ervaren ondernemers met vakbekwame en complementaire kennis op het gebied van vastgoed en financiering.

 


Activiteiten van het bedrijf

De koopovereenkomst is getekend. Een positief principebesluit van de gemeente is verstrekt. De eigendomsoverdracht is gesteld op begin maart. Architect en vooronderzoeken zijn geïnitieerd. Financiering van de ontwikkeling vindt plaats in twee fasen. De tweede fase is de financiering van de koopsom en voorontwikkeling (architect, vooronderzoeken etc.). Vervolgens vindt in de derde fase de financiering plaats van herbouwkosten. De financieringsbehoefte in de 2e fase is 455.000 Euro. 75% wordt bancair gerealiseerd, 25% met private investeerders.


Onderscheidend vermogen

De ontwikkel-holding wenst twee geldleningen aan te trekken van private investeerders voor een periode van max. 3 jaar, elk van 60.000 Euro met een jaarlijkse rentevergoeding van 10%. Exit bij oplevering van de bouw danwel eerder bij verkoop aan een eindbelegger. Als zekerheid wordt een 2e recht van hypotheek verstrekt.


Overig

Een informatiememorandum is beschikbaar.


Afbeeldingen
Investeringspropositie kleinschalig zorgcentrum / 60K 10% rente
Regio
Limburg
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
0 - 100.000