Terug naar het overzicht

Tijd voor een smakelijk verhaal!

Vrijdagochtend 10:35, het vaste ritueel gaat van start hier op kantoor bij Bedrijventekoop. Onze stagiair Mart begint aan zijn wekelijkse rondje en neemt de bestelling van onze broodjes op. Toch is het geen normale vrijdag vandaag, we kunnen onze vinger er niet op leggen, maar het voelt anders.

Het is inmiddels 12:15 en we komen er nog niet uit. Mart is inmiddels gearriveerd met het eten en we gaan aan tafel. De broodjes lijken extra goed te smaken vandaag en ineens schiet het te binnen. Het is vandaag nationale Sandwich dag.

Op nationale Sandwich dag gedenken wij de geboortedag van de uitvinder van het alom geliefde broodje, John Montagu, the fourth Earl of Sandwich. De legende gaat dat hij tijdens een dagje in het casino geen tijd wilde verspillen aan uitgebreid dineren en zijn bedienden beval om zijn maaltijd maar tussen twee stukken brood op te dienen, zodat hij gewoon door kon spelen.

Dit leert ons dat de beste uitvindingen niet persé grote investeringen of veel onderzoek nodig hebben. Rond deze geniale ingeving zijn hele ketens ontstaan en miljarden mensen maken er dagelijks gebruik van.

Heb je ook honger gekregen van dit stukje, kijk dan eens naar de volgende profielen:

  1. Broodjeszaak in een soft-franchiseformule Winstgevende broodjeszaak Amsterdam A++ locatie
  2. Broodjeszaak in een soft-franchiseformule
  3. Horeca Lunchroom in Noord-Brabant
  4. Horeca onderneming Noord-Nederland
  5. Vestiging hamburger take-away concept Leidschendam
Bekijk anders ook eens de rest van ons assortiment.