Terug naar het overzicht

Strategie, financiering, bedrijfsvoering en nog veel meer!

David Meijer, begon als een van de jongste franchisenemer bij Claassen, Moolenbeek en Partners. Hij streeft erna om hét aanspreek punt te worden in Maastricht voor bedrijfsadvisering en vastgoedfinanciering. David studeerde in Maastricht bedrijfseconomie  en specialiseerde zich in finance. Het is duidelijk dat David ondernemersbloed heeft, hij startte direct met zijn onderneming in vastgoed na werkzaam te zijn geweest als trainee en bankmedewerker bij BNP Paribas Fortis. Nog steeds is hij actief in de vastgoedbranche en dit is tevens zijn specialisatie bij CM&P. CM&P begon in 1983 met het opstellen van financieringsplannen. Ze zagen dat ondernemers meer dan dat nodig hadden wanneer de bedrijfsvoering niet klopte. Zo breidde CM&P verder uit om alle bedrijven de nodige ondersteuning te bieden in de verschillende vakgebieden. Zo begeleidt CM&P bedrijven met het bepalen van de strategie, financiering en bedrijfsvoering. 2 jaar geleden kwam David, via Bedrijventekoop.nl, in contact met CM&P. Hij wilde iets extra’s erbij doen maar wel zelfstandig ondernemer blijven. “Ik ging breed het gesprek in” aldus David, daarom sluit CM&P goed aan, omdat zij een breed scala aan advies en producten bieden.  

“Ik ben niet snel tevreden, er kan nog meer omzet gehaald worden!”

Als franchisenemer van Claassen, Moolenbeek & Partners start je met een opleidingstraject van minimaal 3 maanden.  Omdat David zich als een van de jongste franchisenemers aanbood, koos hij eerst voor een stageperiode op het kantoor in Eindhoven, om zo meer praktijk ervaring op te doen. Daarna is David zelfstandig begonnen in Maastricht. Samen met een collega partner Maurice Pelzer en de partners op kantoor Kerkrade bewerken zij de MKB-markt in Zuid-Limburg. Wanneer je als franchisenemer start,  zal je normaliter alle tijd aan je nieuwe activiteit moeten besteden. Momenteel werkt David ongeveer 3 dagen per week voor CM&P, de rest van de tijd spendeert hij in zijn eigen ondernemingen. “Als franchisenemer van CM&P is het plezierig als je een breed netwerk hebt, in de opstart heb je dit hard nodig.” Daarnaast vind David dat je jouw specialisatie moet vinden in de organisatie, en dat je commercieel gezind bent. 

“Het blijft hoe dan ook ondernemen en klanten komen niet vanzelf aanwandelen.”

David ziet zichzelf over 5 jaar als dé partij in Maastricht voor MKB-ondernemingen met een specialisatie in vastgoed financieringen. Hij wil het eerste aanspreekpunt worden voor grote projecten en hierin de ondernemingen blijven begeleiden.  

  • Meer weten over Claassen, Moolenbeek & Partners? Klik hier voor meer informatie.
  • Ook franchisenemer worden van Claassen, Moolenbeek & Partners? Klik hier voor meer informatie.
  • Als eerste op de hoogte? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.