Terug naar het overzicht

Straetus is een sneltrein!

John Kaat, een mensen mens, van schildersbedrijf naar succesvol franchisenemer van Straetus. De Bredanaar kwam via Bedrijventekoop.nl in contact met franchisegever Straetus en begon zo zijn incassobureau in de regio Breda. In 2014 besloot John na een ernstig ongeluk een nieuwe weg in te slaan. Aangezien hij uit een andere wereld kwam en niet het wiel opnieuw wenste uit te vinden, ging hij op zoek naar een franchiseformule.

Op zoek naar een franchise mogelijkheid ging hij, zoals we met zoveel doen: Googelen. Zo kwam hij bij Bedrijventekoop.nl waar een profiel van Straetus online staat. Binnen no-time was de afspraak gepland, het contact is laagdrempelig, verloopt soepel en er was vrijwel direct sprake van een klik met de organisatie. Deze afspraak vond plaats in september en in december opende John zijn kantoor in de regio Breda.

John: “Bij Staetus wordt alles snel afgehandeld, je hoeft nooit lang te wachten op je antwoord, zo kun je je klant ook snel te woord staan.”

Franchisenemer worden van Straetus is net als instappen in een sneltrein, het tempo ligt erg hoog”

Inmiddels een aantal jaar verder is John nog erg tevreden over de samenwerking en heeft inmiddels 2 personeelsleden mogen verwelkomen. Zij houden zich momenteel vooral bezig met de incasso’s terwijl John het klantencontact doet. Het in leren van het technisch systeem bleek nog een hele kluif maar gelukkig kreeg hij alle hulp vanuit de backoffice van Straetus.

Het systeem dat gebruikt wordt door alle franchisenemers is erg vooruitstrevend. Zo kun je zelfs via Whatsapp herinneringen sturen en klanten op de hoogte houden. Betalingen worden gedaan via iDeal en er wordt zelfs gewerkt aan een Snapchat applicatie in dit systeem. Het detecteert fouten zo zegt John: “10 of 20 incasso’s is nog te overzien, maar bij 200 á 300 raak je het overzicht kwijt, en daar biedt Straetus de helpende hand”.

John: “in principe kan iedereen zich aansluiten bij Straetus, ook al heb je nog geen ervaring in de incasso, mensenkennis is wel een belangrijke factor die je nodig hebt. De basis is gelegd, jij doet zelf de rest”. De begin periode was ploeteren en hard werken om een basis te leggen. Zo vertelt hij dat je als partner zelf de acquisitie doet, na een half jaar werden de resultaten concreet. “Je merkt dat de organisatie van Straetus alle fouten er al heeft uitgehaald, het is een kwestie van plug-and-go!” aldus John.

Ieder kwartaal komen alle 30 franchisenemers bij elkaar om te overleggen over de gang van zaken, alle verbeter punten worden doorgezet naar de franchisegever. Tevens is hier ruimte voor extra trainingen.

Bij Straetus ben je geen nummer, ik heb persoonlijk contact met al mijn klanten”

John bevalt het ondernemen als franchiser erg goed en ziet de toekomst positief in. Hij werkt met veel plezier. Hij ziet het aantal klanten groeien en mede het formaat van de klanten.

Inmiddels is Straetus ook actief in het buitenland. Dit maakt het werk van John makkelijk, zo heeft hij een klant die ook in Duitsland actief is. “Ik weet zeker dat de Duitse incasso’s goed verlopen voor mijn klant omdat ik onze Duitse partner daarin vertrouw.”