Terug naar het overzicht

RTL start bedrijfsovernamesite

Televisiezender RTL heeft samen met tv-producent Palm Plus de bedrijfsovernamesite Opvolgergezocht.nl gelanceerd. De lancering valt samen met de start van het televisieprogramma Opvolgergezocht, waarin opvolgers voor familiebedrijven worden gezocht. De site koppelt kopers en verkopers van bedrijven aan elkaar en besteedt daarnaast aandacht aan de familiebedrijven uit het televisieprogramma. “Met het massabereik van het televisieprogramma trekken we naar verwachting tienduizenden bezoekers naar de website,” zegt Erik Rezelman, manager crossmedia bij Palm Plus. Vanavond is de eerste uitzending van Opvolgergezocht. 

Bedrijventekoop.nl is momenteel de grootste bedrijfsovernamesite van Nederland. Op die site staan zo’n 1200 profielen van bedrijven. De nieuwe site Opvolgergezocht.nl gaat samenwerken met Bedrijventekoop.nl. De sites tonen de profielen uit elkaars databases. Daarom kan Opvolgergezocht.nl direct bij het begin al 1200 profielen tonen. De koppeling aan Opvolgergezocht is gunstig voor de bezoekerscijfers van Bedrijventekoop, verwacht Rob de Groot van die laatstgenoemde site.Wie een profiel plaatst op Opvolgergezocht.nl of Bedrijventekoop.nl betaalt éénmalig 175 euro voor zeven maanden.

Adcorporate is het bedrijf naast Bedrijventekoop.nl. Adcorporate begeleidt en adviseert ondernemers bij een bedrijfsovername. Bedrijventekoop.nl is met name opgezet om Adcorporate aan klanten te helpen. Wie een profiel plaatst op de overnamesite wordt altijd gebeld door een medewerker van het bedrijf, vertelt De Groot. “We nemen contact op om het profiel door te nemen. Als dan naar voren komt dat begeleiding nodig is bij de overname, dan nemen we eventueel verder contact op.”De partijen achter Opvolgergezocht.nl hebben grote ambities. “Opvolgergezocht.nl heeft de potentie om de Funda voor bedrijfsovernames te worden,” zegt Ruud van Breugel, CEO van Palm Plus. “Veel bedrijven die te koop staan willen zich nu nog redelijk anoniem presenteren, maar het is duidelijk te merken dat er een cultuuromslag plaatsvindt. Dat moet ook wel, want de komende vijf jaar zijn ruim 100.000 Nederlandse bedrijven op zoek naar een opvolger.”Op Opvolgergezocht kunnen bedrijven bij hun profiel ook een video plaatsen. Daarnaast biedt de site ‘tools’ en tips voor iedereen die zijn bedrijf te koop wil zetten, of juist een bedrijf wil overnemen. Ook kunnen ondernemers de waarde van hun bedrijf laten berekenen.