Terug naar het overzicht

Nieuwe totaaloplossing uitkomst voor familiebedrijven

Bedrijfsovernameadviseur Adcorporate is een samenwerking aangegaan met De Familiebedrijven Adviesgroep. Door deze combinatie van specialismen ontstaat een totaaloplossing op het gebied van organisatieadvies, corporate finance en hrm, specifiek voor familiebedrijven. Om optimaal in te spelen op de problematiek rondom bedrijfsoverdrachten, zetten beide partijen binnenkort bovendien een nieuw label in de markt. Adcorporate is gespecialiseerd in het begeleiden van de aan- en verkoop van bedrijven. De Familiebedrijven Adviesgroep adviseert familiebedrijven bij de meest uiteenlopende organisatorische vraagstukken, dus ook opvolging. De beide partijen troffen elkaar, vonden de synergie en legden de samenwerking vast.

Totaaloplosser

Doel van de samenwerking is het bieden van een totaaloplossing bij alle bedrijfsovernames die zich nu en in de toekomst voordoen. Daarbij staan drie activiteiten centraal: organisatieadvies, corporate finance en hrm. Als er (in de familie) geen opvolger is, kan er bijvoorbeeld extern gezocht worden naar een manager/directeur (hrm). Een andere mogelijkheid is overdracht van de onderneming aan een externe partij (corporate finance). Dankzij de samenwerking is het mogelijk de betreffende onderneming en/of familie op alle fronten te adviseren.

Nieuw label

Om de totaaloplossing extra kracht bij te zetten, lanceren Adcorporate en De Familiebedrijven Adviesgroep binnenkort een nieuw label. Dit behelst alle disciplines die nodig zijn om familiebedrijven doordacht en volledig te adviseren bij opvolging. Tegelijkertijd blijven Adcorporate en De Familiebedrijven Adviesgroep onafhankelijk van elkaar actief en handhaven zij hun kernactiviteiten. Tot de introductie van het nieuwe label bundelen de beide partijen hun krachten om advies te geven aan familiebedrijven.