Terug naar het overzicht

Nieuwe tool berekent of ondernemer eerder kan stoppen met werken

Dat veel ondernemers benieuwd zijn naar de waarde van hun bedrijf, blijkt wel uit het succes van de website www.watisdewaardevanmijnbedrijf.nl. Deze rekentool is nu uitgebreid met het onderdeel financial planning. Ondernemers zien in één oogopslag of de waarde van hun bedrijf hoog genoeg is om tot het gewenste inkomen per maand of de beoogde vermogensopbouw te komen. Daarmee komt een eind aan de onzekerheid die onder veel ondernemers leeft. De gratis waardebepaling op Watisdewaardevanmijnbedrijf.nl, een initiatief van het toonaangevende bedrijfsovernameplatform Bedrijventekoop.nl, geeft ondernemers een reële indicatie van de waarde van hun onderneming. Dit gebeurt op basis van informatie die de ondernemer zelf invoert, in combinatie met onder meer benchmarkgegevens (vergelijkbare transacties) en de financierbaarheid van bedrijven. Dankzij de upgrade met het onderdeel financial planning krijgen ondernemers nu ook zicht op hun financiële toekomst. Kunnen zij eerder stoppen met werken of zit dat er – als ze op deze voet verdergaan – niet in?

Direct antwoord

Om antwoord te krijgen op deze prangende vraag, vullen ondernemers hun leeftijd in, evenals het gewenste inkomen per maand of de beoogde vermogensopbouw. Deze informatie wordt vervolgens gekoppeld aan de uitkomst van de waardering. Op basis van annuïteiten bepaalt de tool of de waarde hoog genoeg is om het gewenste maandinkomen of de beoogde vermogensopbouw te realiseren. De uitkomst verschijnt direct in beeld. In het gunstigste geval krijgt de ondernemer te horen dat de waarde van zijn bedrijf het mogelijk maakt om per direct te gaan genieten van een goed pensioen. Is het nog niet zover? Dan kan de ondernemer uiteraard een traject starten om de waarde van zijn bedrijf te verhogen.

Kanikeerderstoppenmetwerken.nl

Dankzij de upgrade is Watisdewaardevanmijnbedrijf.nl uitgegroeid tot een uniek platform dat snel en gericht antwoord geeft op de vraag die veel ondernemers zo sterk bezighoudt. Ook eventuele vervolgstappen zijn gemakkelijk te regelen. Om recht te doen aan het onderscheidende karakter van de rekenmethode, heeft Bedrijventekoop.nl er een extra domeinnaam aan gekoppeld: www.kanikeerderstoppenmetwerken.nl. De komende tijd wordt deze actief onder de aandacht gebracht in de markt.