Terug naar het overzicht

Nieuwe eigenaar Spullengraveren.nl

Sinds 1 juli 2009 is Spullengraveren.nl overgenomen door René van Santen. De verkopers, Tom Rijs en Bastiaan Keus, kregen het te druk met hun bedrijf de Riké Groep. Het zelfstandige onderdeel Spullengraveren.nl hebben zij verkocht aan Van Santen Coating B.V. uit Gouda.

De eigenaar/directeur René van Santen is al meer dan twintig jaar ondernemer. Zijn bedrijf Van Santen Coating, ook bekend onder de handelsnaam Van Santen Kassenbouw, was actief in de bouw en beglazing van tuinbouwkassen en het coaten (=verven) van verwarmingsbuizen voor in diezelfde tuinbouwkassen. Maar na ruim twintig jaar in de kassenbouw wilde Van Santen wat anders. Hij zocht en vond op de site van Bedrijventekoop.nl de advertentie van een graveerbedrijf dat later Spullengraveren.nl bleek te zijn. Het contact werd gelegd via de bedrijvenmakelaar en na een kennismakingsbezoek was Van Santen erg enthousiast. De deal werd gemaakt en per 1 juli 2009 gingen de website en de lasergraveermachine LaserPro over op de nieuwe eigenaar. En toen begon het nieuwe avontuur. Een graveerbedrijf is iets totaal anders dan een kassenbouwbedrijf, de enige overeenkomst is het glas. Van ruiten naar champagneglazen, wijnglazen, bierglazen en ga zo maar door. Maar René van Santen bleek het vak in zijn vingers te hebben.

In de eerste maanden concentreerde hij zich op het graveren van glazen voorwerpen. Dat varieerde van bierpullen en whiskyglazen tot vazen en snoeppotten. Via de website Spullengraveren.nl kwamen iedere dag verzoeken binnen. En niet alleen voor glas. Er werd gevraagd of er gegraveerd kon worden op fruit, op spiegels, op rvs, op handboeien, op plastic, op tegels, op hout, op plexiglas, op digitale fotolijstjes, zelfs op een biljartkeu. En ja, daar kan allemaal op gegraveerd worden! Om tegemoet te komen aan de vraag of foto’s ook te graveren zijn heeft Van Santen geïnvesteerd in een nieuwe lasergraveermachine.

Half september werd de nieuwe machine in gebruik genomen, aangestuurd door speciale foto graveer software. Hiermee kunnen foto’s prachtig gegraveerd worden op glas, op spiegels, op plexiglas ……eigenlijk op alles wat de klant wenst. Spullengraveren.nl levert zowel aan bedrijven en verenigingen als aan particulieren. Voor een geschenk dat persoonlijk, uniek en blijvend moet zijn ga je naar www.spullengraveren.nl