Terug naar het overzicht

"Geen dag is hetzelfde"

Michiel Nederhoed, een man met echt ondernemers bloed en al 3 jaar succesvol franchisenemer van Finovion. Hij staat ook wel bekend als ‘de commerciële boekhouder’. Stoffige boekhouding is niks voor hem, Michiel is opzoek naar vernieuwing van de accountancy en dit doet hij in samenwerking met Finovion.

In het jaar 2013 startte Michiel de samenwerking met Finovion. Hiervoor is hij altijd actief geweest als financieel adviseur, of accountant. Zijn ervaring doet hij op bij verschillende bedrijven, maar al vrij snel merkt Michiel dat hij zijn eigen zaak wil, en start samen met zijn compagnon een onderneming in de toeristische branche. Hij houdt zich hier niet alleen bezig met de boekhouding, maar richt zich op alle zaken betreffende de onderneming. Michiel ziet kansen liggen, hij verplaatst zich in de commerciële kant van zijn klanten. Hij merkt dat de boekhouding vaak het ondergeschoven kindje is. Hij wil dit veranderen door in te laten zien dat er ook veel uit te halen is. Door de jaren heen specialiseert Michiel zich in de financiële administratie en vindt het tijd worden voor een nieuwe stap. In eerste instantie bekijkt hij Bedrijventekoop.nl voor bedrijfsovername mogelijkheden. Hij had nog niet gedacht aan franchise, tot dit op zijn pad kwam. Zo ontvangt Michiel iedere woensdag de nieuhttps://www.bedrijventekoop.nl/nieuwsbriefwsbrief van Bedrijventekoop.nl. Finovion staat regelmatig vermeld in de nieuwsbrief en Michiel liet zijn interesse blijken. Al snel werden gesprekken gepland. Eerst wordt gekeken of hij geschikt is als kandidaat en er bepaalde competenties aanwezig zijn. Al vrij snel wordt het duidelijk dat Finovion goed bij hem past. Er wordt vooraf een bedrijfsplan geschetst en ze gaan vervolgens de samenwerking aan. Zo start Michiel Finovion in Groningen stad.

“Finovion is vooruitstrevend en ver ontwikkeld in digitalisering van de boekhouding.”

Inmiddels is hij bijna 4 jaar actief en nog steeds erg tevreden over de samenwerking. Michiel: “Geen dag is het zelfde”. Jaarlijks worden er, vanuit het hoofdkantoor, bijeenkomsten georganiseerd. 4 Keer per jaar komen alle franchisenemers bij elkaar, hier volgen zij trainingen en worden er gedachtes uitgewisseld om zo van elkaar te leren. Regionaal komen alle franchisenemers 5 keer per jaar bij elkaar. Het contact verloopt soepel, en Michiel ziet het als 40 collega’s in plaats van concurrenten. Ze leren constant van elkaar, en samenhorigheid is erg belangrijk hierin. “Het wiel hoeft niet opnieuw worden uitgevonden” zo vindt Michiel. Finovion is een ontwikkeld administratieve en financiële organisatie. Zo hoeft hij zich geen zorgen te maken over marketing en/of andere zaken, maar kan hij zich direct storten op die zaken die hij het liefst doet namelijk: de klant helpen met zijn boekhouding en hierin adviseren. Finovion is ver ontwikkeld in de digitalisering, en heeft kundige ICT’ers die niet alleen voor de beveiliging zorgen, maar ook de mogelijkheid bieden om aanpassingen te maken in het systeem als dit bevorderlijk is. “Bij Finovion is het mogelijk om jezelf te blijven” zegt Michiel. “Ze geven de ruimte om jezelf te ontwikkelen, maar ook om je bedrijfsplan zelf in te vullen. Als je beschikt over de nodige ervaring, en ondernemingsgezind bent, past Finovion bij iedere persoonlijkheid.” Michiel zit op zijn plek, in de toekomst zou hij graag meer personeel willen verwelkomen. Hij wil dichtbij de klanten blijven staan en het directe contact hierin houden.