Terug naar het overzicht

Financiële crisis laat mkb koud

Boekel, 18 december 2008 – De financiële crisis mag dan haar weerslag hebben op de economie, het vertrouwen van het midden- en kleinbedrijf lijkt er vooralsnog niet door geschaad. Dat valt althans af te leiden uit de cijfers van Bedrijventekoop.nl. De grootste nationale bedrijfsovernamesite ontvangt nog steeds bijna 85.000 bezoekers per maand, net zoals eerder dit jaar. Ook het aantal geplaatste profielen en de reacties daarop, blijven op nagenoeg hetzelfde niveau. Bedrijventekoop.nl brengt vraag en aanbod op het gebied van bedrijfsovernames bij elkaar en richt zich daarbij op bedrijven tot honderd medewerkers. Per jaar ontvangt de website ruim een miljoen bezoekers, waarvan 55% ondernemer is. Zij kunnen profielen plaatsen en reageren op profielen van anderen. "Daarmee kan het platform beschouwd worden als een belangrijke economische graadmeter", vertelt oprichter Filip Demuyt.

Vertrouwen in economie

Behalve de bijna 85.000 bezoekers per maand, bleef ook het aantal profielplaatsingen gelijk ten opzichte van begin 2008. Datzelfde geldt voor het aantal reacties op die profielen. Het platform bevat nog steeds 1600 actuele profielen, die samen goed zijn voor ruim 19.000 reacties van geïnteresseerde kopers en verkopers. Demuyt: "Daaruit kan afgeleid worden dat de interesse in het kopen of verkopen van een bedrijf niet is afgenomen. Al met al lijkt het vertrouwen van het mkb in de economie dus nog steeds goed."

Bedrijventekoop.nl is een product van Internet B.V. Deze organisatie exploiteert ook bedrijfsovernamesites in België, Duitsland en Spanje: Bedrijventekoop.be, Firmenzukaufen.de en Bizalia.es.