Terug naar het overzicht

De brief die niemand wil krijgen!

De brief die niemand wil krijgen, schrijft Nelleke Koops in het NRC Handelsblad van 29 maart 2014 (http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/maart/29/de-brief-die-niemand-wil-krijgen-1360556), hiermee refererend naar de envelop die bij ieder weleens op de deurmat valt met dikke letters AANMANING, of erger, FAILLIET erboven. Hiermee wordt u gesommeerd snel een bedrag over te maken om te voorkomen dat de deurwaarder bij u aan de deur komt. Om maar van het gedoe af te zijn, betalen veel mensen het vaak lage bedrag, of bellen naar een duur nummer, zodat de oplichters alleen al via die telefoonrekening binnenlopen. Hiermee waarschuwt mevrouw Koops voor de vele malafide incasso bureautjes die ons land rijk blijkt te zijn.

Maar…er is ook goed nieuws! Er bestaan ook wel degelijk vele bonafide incassobureaus, die op klantgerichte wijze, met de wil om het goed op te lossen voor beide partijen, opereren. “Het is wel waar dat er veel wildgroei is,”aldus Crijn Janssen van Straetus Incasso. “Je moet altijd goed opletten met wie je in zee gaat, want niemand vindt het leuk om die bewuste envelop op de mat te krijgen. Vaak betalen mensen niet de rekening uit onwil, maar om andere redenen. Door van te voren goed in kaart te brengen wat er speelt, kun je veel ellende voorkomen.

Transparantie is iets wat in branche eigenlijk een must is, ook al zie je dat nog veel te weinig. Krijg je een envelop op de mat, neem altijd even de moeite om goed te bedenken of deze factuur wel klopt. En kom je ooit voor de keuze te staan om een incassobureau in de arm te nemen, let er dan op of er een goede geschillencommissie is, of ze betrouwbaar én transparant zijn. Verder is het ook een tip dat een incassobureau dat zich in de Social Media profileert (Twitter Facebook ed) veelal waarde hecht aan de mening van klanten en daar dus transparant in is. Doe je iets verkeerd, dan verschijnt dat immers gelijk in de Social Media en dan kun je als bureau wel inpakken. Doe je het echter goed, dan verspreid dat nieuws zich ook snel, vandaar dat Staetus Incasso een van de snelst groeiende incasso bureaus van Nederland is!