Terug naar het overzicht

Branche Transport groeit!

De Telegraaf publiceert vandaag (23-07-2014) binnen zijn rubriek "mijnbedrijf" een postief artikel over de transportsector. Wij zijn blij met deze constatering.

Het bericht luidt als volgt.

"De binnenlandse vraag in de transportsector trekt na jaren kwakkelen en krimp eindelijk weer wat aan. De totale transportvolumes groeien dit jaar naar verwachting met 1,6 procent en in 2015 met 1,9 procent. Dat betekent respectievelijk 2 en 3 procent meer omzet, schrijft het economisch bureau van ING in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Vorig jaar was nog sprake van 0,3 procent volumekrimp en een magere omzetgroei van 0,7 procent. De thuismarkt trekt aan door het het beginnende herstel in de bouw en de detailhandel. Vooral vervoerders over de weg profiteren daarvan. Het wegtransport liet vorig jaar als enige deelmarkt nog een terugval in de omzet en volumecijfers zien. Nu raamt ING ook voor deze markt een plus. In de vaart, het luchtvervoer en de logistieke dienstverlening zijn de vooruitzichten eveneens beter dan vorig jaar. Wel laat de internationale handel de laatste tijd wat groeivertraging zien. Maar volgens ING is die 'dip' tijdelijk. Voor heel 2014 is de verwachting nog altijd dat de export ruim 3 procent groeit. Ondernemers in de transport zijn in de eerste helft van dit jaar ook weer wat positiever geworden, constateren de economen van de bank. Het aantal faillissementen daalde flink en de vraag naar logistiek personeel, bijvoorbeeld planners, leefde op.

Het optimisme is alleen nog niet terug, aldus ING. De schade van de crisisjaren is nog niet op alle fronten hersteld. In de meeste deelmarkten ligt het omzetniveau nog altijd onder dat van 2008."

Positieve geluiden uit iedere markt willen wij graag delen met de lezers van onze kennisbank. Heeft u ook interessante artikelen laat het ons weten.