Terug naar het overzicht

Bedrijventekoop.nl neemt Spaanse site over

Bedrijventekoop.nl groeit steeds verder over de grenzen. De grootste overnamesite van Nederland had al gelijke sites in België en Duitsland. Nu heeft Bedrijventekoop.nl het Spaanse Bizalia.com overgenomen. Directeur Filip Demuyt: "We willen per land een platform creëren voor bedrijfsovernames. Dat kan door autonome groei, maar ook door overnames. Dat was hier dus het geval." De site is al volledig omgebouwd naar het Bedrijventekoop-format. "Dat is de kracht van onze organisatie. Het proces is anderhalf, twee maanden geleden in werking gezet. Nu is de site al omgebouwd naar onze site omdat die toch het meest makkelijk is. Bovendien hebben we bij de bouw van Bedrijventekoop.nl ook rekening gehouden met een mogelijke expansie naar het buitenland. Het is vertalen en de content van Bizalia overplakken."

Wat doen jullie anders dan Bizalia.com?

"We hebben een aantal speerpunten. We converteren het volume aan bedrijfsaanbod naar kwaliteit. We hebben voor bedrijventekoop.nl twee mensen volle bak om advertenties na te bellen. Het verschil tussen de oude eigenaar en ons is ook het schaalvoordeel en dat wij er een winstgevend businessmodel achter de site hebben. De oude eigenaar kon het maar nauwelijks bolwerken, wij hebben gelijk met de overname van Bizalia ook een samenwerking gesloten met tien kantoren gespecialiseerd in overnames en fusies. Voor Nederlandse ondernemers hebben we een nieuw kantoor in Barcelona geopend. Daar zit een Nederlander die al dertig jaar in Barcelona woont. Voor Nederlandse ondernemers die overwegen in Spanje een bedrijf over te nemen is er nu dus ook een aanspreekpunt."

U bent in gesprek met partijen in Scandinavië en Italië. Hoe wilt u de samenwerking tussen die sites op gang brengen?

"In Europa worden participaties, fusies en overnames steeds vaker bewust ingepast in de groeistrategieën van ondernemingen. Bovendien zijn ondernemers sterker internationaal georiënteerd. Wij spelen daarop in. Daar zijn nog wel twee stappen voor nodig. Als het profiel geplaatst is, vragen wij nu dit ook in meerdere talen te plaatsen. Dit gaan we later zelf als extra service aan bieden. En de website companyforsale.eu moet ons universeel platform worden." Lees verder als u meer wilt weten over het winstgevende businessmodel van Bedrijventekoop.nl.