Terug naar het overzicht

Bedrijventekoop.nl lanceert franchiseplatform

Boekel, 8 april 2008 – Nederland telt inmiddels zo’n duizend franchiseformules. Een enorm aantal, dat nog steeds groeit. Veel franchisegevers hebben echter grote moeite met het vinden van geschikte franchisenemers. Daarom ontwikkelde Bedrijventekoop.nl een speciaal franchiseplatform. Hier worden franchisegevers en –nemers bij elkaar gebracht.

Op het franchiseplatform van Bedrijventekoop.nl krijgen franchisegevers de ruimte om hun formule te presenteren aan een groot publiek. Ook kunnen ze snel en eenvoudig in contact treden met potentiële franchisenemers. “Daarmee is het een prima startplaats voor franchisegevers die willen uitbreiden. Niet alleen binnen Nederland, maar ook daarbuiten. Bedrijventekoop.nl is namelijk ook in het buitenland actief met sites als Bedrijventekoop.be, Firmenzukaufen.de en Bizalia.es”, vertelt initiatiefnemer Filip Demuyt.

Bewezen

Met een miljoen bezoekers per jaar is Bedrijventekoop.nl de grootste bedrijfsovernamesite van Nederland. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat 68% van de bezoekers op zoek is naar een bedrijf om te kopen. Volgens Demuyt staat een groot deel daarvan open voor franchise: “Veel personen die een bedrijf willen kopen, zijn gericht op zoek naar een bestaand en bewezen concept. Franchise past perfect in dat plaatje en biedt zelfs nog meer zekerheden.”

Laagdrempelig en discreet

Het franchiseplatform is een onderdeel van Bedrijventekoop.nl en is sinds maandag 7 april 2008 operationeel. Net zoals op de rest van de website worden vraag en aanbod op een laagdrempelige en discrete manier bij elkaar gebracht. Bedrijventekoop.nl is daarmee niet alleen een vertrekpunt voor overnames, fusies en participaties, maar ook een ontmoetingsplek voor franchisegevers en franchisenemers.