Terug naar het overzicht

Bedrijventekoop.nl is fluitje van een cent

Via Bedrijventekoop.nl moet het voor kopers en verkopers van bedrijven voortaan een fluitje van een cent zijn elkaar te vinden. Zakenman Filip Demuyt van Adcorporate bv uit Boekel bedacht de site.

Boekel/Tilburg

Zo'n zes procent van alle Nederlandse ondernemers zijn op dit moment bezig met bedrijfsoverdracht. Dat zijn ruim 35.000 bedrijven, waarvan ruim een derde nog geen opvolger heeft. Het probleem is vooral dat de markt nogal ondoorzichtig is. Waarmee de Boekelse ondernemer Filip Demuyt (29) wil zeggen dat vragers en aanbieders elkaar niet zo gemakkelijk kunnen vinden.

Internetsite

Daar gaat Demuyt van Adcorporate BV, Bedrijfsadvies Corporate Finance vooral met zijn nieuwe internetsite wat aan doen. De site die kostenloos te raadplegen is aldus Demuyt, is heel eenvoudig te vinden onder de naam; Bedrijventekoop.nl; Gemakkelijker kan bijna niet; De vraag-en aanbod site trok inmiddels al 25000 bezoekers. Met 637 bedrijven die een plekje op de site hebben en 12000 zoekenden mag Demuyt zich de op één na grootste noemen. Ondernemingsbeurs.nl van de gezamenlijke Kamers van Koophandel is de grootste.

Samen

De afgelopen week hebben Demuyt en Ondernemingsbeurs.nl samen een nieuwe site leven ingeblazen. Via Centrumvoorbedrijfsovername.nl krijgen potentiële klanten algemene informatie over koop en verkoop van bedrijven. Daarnaast is er ook een kennisbank. Adcorporate BV in Boekel telt momenteel acht medewerkers en realiseerde het afgelopen jaar een omzet van ruim 3 ton. Dit boekjaar dat tot augustus loopt denkt Demuyt de half miljoen euro omzet te bereiken. Daarvan komt 15 procent uit advisering en 85 procent uit het begeleiden van aankopende en verkopende partijen. Daartoe heeft Demuyt contacten gelegd met inmiddels een zestal accountants.

Klanten

Die kennen uiteraard hun klanten wel, maar niet de markt. Wij kunnen voor de accountant de onderhandelingen begeleiden Demuyt was voor hij in 2002 met Adcorporate begon enkele jaren actief in Tilburg als directeur van IP Computer Training Centrum, dat computeropleidingen verzorgde. In 1999 stapte hij daaruit en startte later zijn nieuwe bedrijf, waarmee hij grote plannen heeft.

Binnen drie jaar wil Demuyt in Nederland en in België zeker 11 vestigingen hebben. Over enkele maanden opent de eerste in Tilburg op bedrijventerrein Het Laar. Daartoe heeft Demuyt een contract gesloten met het bedrijf Aqqu, waarachter de Tilburgse onderneemster Cecile Franssen (52) schuilgaat. Aqqu is ondermeer gespecialiseerd in (particuliere) mediation of bemiddeling en bedrijfsbemiddeling met een begeleidingsbureau. Franssen is haar werkzaamheden voor Adcorporate inmiddels gestart. Het auteursrecht van dit artikel berust bij Wegener NV