Terug naar het overzicht

Bedrijventekoop.nl haakt in op alternatieve financieringsvormen

Samenwerking Bedrijventekoop.nl en Kredietunie Brabant

Boekel, 15 maart 2016 - Dat alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding en gestapeld financieren aan populariteit winnen, is bekend. Bedrijventekoop.nl kondigde onlangs al aan een deelname te hebben verworven in crowdfundingplatform Massafinanciering.nl. Nu heeft deze partij eveneens een samenwerkingsovereenkomst getekend met Kredietunie Brabant. Kredietunie Brabant is een van de 14 kredietunies in Nederland. Het gaat om een coöperatieve vereniging van ondernemers die ondernemers in de provincie Noord-Brabant helpen met krediet en coaching. Met kantoren in Eindhoven en Den Bosch bestrijkt Kredietunie Brabant het grootste deel van Brabant.

Kredietunie versus crowdfunding

De Kredietunie werkt anders dan een crowdfundingplatform. Waar crowdfunding juist de publieke aandacht opzoekt en werkt als marketingtool voor de ondernemer, is een kredietunie een besloten portal. Alleen de leden van de kredietunie krijgen de informatie van de kredietaanvrager te zien. Daarnaast is het instapbedrag van een kredietunie € 5.000,- ten opzichte van een bedrag van € 100,- bij Massafinanciering.nl. De kredietnemer krijgt tevens een coach die hem verder begeleidt in het traject.

Samenwerking

Bedrijventekoop.nl werkt samen met Kredietunie Brabant om ook deze financieringsvorm meer aandacht te geven. Andersom kunnen doorverwijzingen plaatsvinden vanuit de Kredietunie naar Bedrijventekoop.nl of aanverwante partijen voor zaken op het gebied van bedrijfsoverdracht. De Kredietunie richt zich op financiering van werkkapitaal of groeifinanciering; een onderdeel dat past binnen de verschillende aspecten die Bedrijventekoop.nl en haar aanverwante websites bieden. 31 maart is de kick-off voor Den Bosch in het Provinciehuis. Tijdens deze bijeenkomst kunt u in contact komen met ondernemers en kredietverstrekkers uit de regio.