Terug naar het overzicht

Bedrijventekoop.nl en Massafinanciering bundelen krachten

Bedrijventekoop.nl, de bedrijfsovernamewebsite waar vraag en aanbod van bedrijven samenkomt heeft haar krachten gebundeld met Massafinanciering.nl, het crowdfundingplatform voor MKB financiering. Bedrijventekoop.nl is ruim 13 jaar actief als platform voor bedrijfsoverdrachten binnen het MKB. Naast het bij elkaar brengen van vraag en aanbod biedt Bedrijventekoop.nl allerlei aanvullende diensten om antwoord te geven op de verschillende aspecten van het ondernemen zoals starten, kapitaal gevraagd, kapitaal aangeboden en stoppen.

Om het dienstenpakket van Bedrijventekoop.nl verder uit te breiden op het gebied van financiering zijn er gesprekken gevoerd met Massafinanciering. Massafinanciering bemiddelt tussen ondernemers die financiering zoeken vanaf € 25.000,- en particulieren of ondernemers die vanaf € 100,- rendabel willen beleggen.

Samenwerking

“Door samen te werken kunnen we een breder publiek bereiken”, aldus Stefan Schuyleman, commercieel directeur van Massafinanciering. “Massafinanciering is een compleet platform gericht op financiering middels crowdfunding; een laagdrempelige manier van financieren. Iedere zakelijke financieringsvraag wordt door ons geanalyseerd en indien wij kans van slagen zien, wordt het traject ingezet”.

Monique Denis van Bedrijventekoop.nl geeft aan; “ Wij merkten steeds meer de behoefte aan financiering op ons platform. Het is een erg actueel onderwerp wat veel raakvlakken heeft met de overnameproposities die wij al in portefeuille hebben. Veel ondernemers verkopen juist een onderdeel van hun onderneming om middelen te ontvangen om verder te groeien. Dat kan ook anders.”

Crowdfunding

Crowdfunding is er niet alleen voor groeifinanciering, het kan ook dienen voor een startup, overnamefinanciering of aanvullende bancaire financiering. Crowdfunding geeft tevens een positieve impuls aan de marketing van het project. De investeerder krijgt een mooi rendement en de financiering wordt op een transparante manier verwerkt, dat past ook bij Bedrijventekoop.nl. Massafinanciering heeft een AFM ontheffing, beschikt over een derdenrekening en de gelden worden pas doorgestort als 100% toegezegd is. Bedrijventekoop.nl en Massafinanciering geven op deze manier een goede invulling aan financieringsvraagstukken.