Terug naar het overzicht

40 ideale leeftijd voor een eigen bedrijf

‘It’s a young man’s game.’ Dus niet! Het blijkt dat u als ondernemer de beste kans hebt om te slagen wanneer u een eigen bedrijf begint rond uw 40ste.  

Niet het bekende plaatje

Een of andere twintiger met zo’n hippe startup, dat is het plaatje waar de meeste mensen aan denken bij een beginnende ondernemer. Het is misschien een mooi beeld voor de media, maar schijn bedriegt. Dat schrijft The Guardian, een krant uit Groot Brittanië, op basis van een Brits onderzoek. In Groot Brittanië is de gemiddelde leeftijd van startende ondernemers zo’n 47 jaar. In de VS ligt dat gemiddelde iets lager, namelijk 40 jaar en in Nederland is het 37 jaar.  

Twintigers en dertigers

The Guardian noemt een aantal logische redenen waarom dit voor ondernemers de ideale leeftijd voor een eigen bedrijf is: Twintigers hebben vaak de onzekerheid over hun carrière en niet echt veel ervaring bij allerlei bedrijven in de desbetreffende sector. Om nu dan al een eigen onderneming te beginnen, lijkt dan ook riskant. Dertigers hebben weer andere problemen. Op deze leeftijd komt meestal een serieuze hypotheekschuld om de hoek kijken. Daarnaast is dit ook vaak het moment waarop kinderen een rol gaan spelen in uw leven. Dit is misschien dan ook niet de handigste leeftijd voor het starten van eigen bedrijf.

Veertigers

Veertigers hebben de benodigde werkervaring en een zekere mate van financiële stabiliteit. En ze zijn natuurlijk nog lang niet uitgeblust. Zij hebben nog steeds die brandende ambitie om iets te gaan doen wat echt hun passie is. Op deze leeftijd bent u in het bezit van de nodige ervaring en kennis, u hebt ondertussen toch ook al een aardig netwerk opgebouwd en het spreekt vanzelf dat de passie nog niet verdwenen is.  

De ideale leeftijd voor een eigen bedrijf

40 is de ideale leeftijd voor een eigen bedrijf, of u er nu een wilt kopen of er een wilt starten. Ben dus ook niet bang om op uw 40e nog een nieuwe weg in te slaan en voor uzelf te beginnen, maar ga ervoor!