25/10/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Waterrecreatie

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Doerak motorboten zijn in grote aantallen gebouwd op de Eistawerf in Nederhemert van eind jaren 60 tot begin jaren 80. De relatief eenvoudige, prijsgunstige en makkelijk te varen boten zijn nog steeds veel te zien op de nederlandse wateren en worden ook nog steeds veel verhuurd. Wij zijn al lang watersporters en hebben de Doerakkenverhuur overgenomen als leuke seizoensactiviteit naast ons andere werk. Het plezier van de verhuur en de positieve reacties geven ons plezier, aanvulling op ons inkomen en positieve energie! Omdat we meer/ langer zelf willen gaan varen is verhuur minder goed te combineren en daarom willen we de onderneming overdragen aan een nieuwe ondernemer!


Activiteiten van het bedrijf

De schepen worden voornamelijk verhuurd in periode juni tot september, vertrekpunt en thuishaven is in Nederhemert Noord, in de Dode Maasarm. Wij hebben in hoogseizoen (juli, augustus en 1e week september) uitsluitend week/weken verhuur gedaan met wisseldag op zaterdag. De meeste huurders varen in de regio Biesbosch, Maas, Linge, Dordrecht en Afgedamde Maas, maar er zijn ook huurders die met de Doerak naar Harlingen zijn geweest, rondje Randmeren of Zuid+Noord Holland gedaan hebben!  


Onderscheidend vermogen

De Doerakken zijn nog steeds basic qua uitvoering, dat maakt dat huurprijs relatief gunstig kan blijven. Juist daardoor is boothuur financieel bereikbaar voor families, stellen en vrienden met een minder groot budget! Andere voordeel hebben we met de locatie in rivierengebied, hier zijn relatief weinig huurboten beschikbaar met 4-5 slaapplaatsen en al helemaal niet gunstig geprijsde. Laatste voordeel is dat de Doerakken die wij hebben zo makkelijk te varen zijn dat iedereen hier mee overweg kan en dat de diepgang van slechts 70 cm het vaargebied enorm groot maakt, vooral in de Biesbosch!


Overig

Als je een activiteitenuitbreiding van (meerdaagse) bootverhuur zoekt is het verhuurbedrijf een mooie aanvulling, ook voor een startende ondernemer of ZZP-er die een nieuwe/extra uitdaging zoekt is dit leuk bedrijf! De vraagprijs is 60k voor onze 4 Doerakken, alle reservedelen (incl res.motor), website, marktplaats advertentie met 15 jaar historie en overdracht + instructie hoe we verhuringen doen. Onze omzet 6 tot 8k per Doerak per jaar, potentieel is 8 tot 10k per Doerak. Heb je interesse neem dan contact op via de reactie button.


Verhuurbedrijf Doerak motorboten
Regio
Midden-Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.