Profiel nr. 105212

Groeiende schoonheidssalon/-instituut in het prachtige Twente

08/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het te verkopen bedrijf is in ruim 13 jaar uitgegroeid van thuissalon tot een bloeiende onderneming met 5 medewerkers, ruim 2500 wederkerende klanten, 6 behandelkamers en een wijdverspreide naam in de regio en zelfs daarbuiten. Starten in 2008, midden in een economische crisis, bleek geen gemakkelijke opgave. Echter werd hierdoor enorme creativiteit afgedwongen, want opgeven was geen optie. Van huis-aan-huis flyeren, (lees: vrienden en familie optrommelen om alle wijken van de stad te voorzien van een reclame flyer) tot aan het organiseren van huisparty’s waar alle producten werden getoond, niets werd geschuwd om potentiële klanten te bereiken.

Deze persoonlijke aanpak heeft gezorgd voor een zeer trouw klantenbestand, met klanten die al vanaf de eerste dag komen en alle ontwikkelingen hebben meegemaakt. Binnen een jaar na de start van de onderneming was het mogelijk om de huidige locatie te betrekken, een goed bereikbare, prachtige buitenlocatie vol toekomstpotentie.


Activiteiten van het bedrijf

Waar het bedrijf begon als een thuissalon waar natuurlijke huidverzorging centraal stond, is het bedrijf doorgegroeid tot een instituut waar aandacht is voor alle facetten van het vak. Door de komst van nieuwe medewerkers en de aanschaf van specialistische apparatuur, zijn de bedrijfsactiviteiten steeds verder verbreed. Hierdoor is de doelgroep gegroeid alsmede het werkelijke klantenbestand. 

Momenteel kunnen klanten in de salon terecht voor:

 • Huidverzorging & verbetering 
 • Permanente ontharingsbehandelingen
 • Harsbehandelingen van het gehele lichaam
 • Een groot aanbod lichaamsmassages
 • Visagie en kapsels

Onderscheidend vermogen

De salon staat als een huis. Iedere werknemer weet wat er verwacht wordt en werkt volgens de principes van de salon. Om deze reden hoeft de koper zelf geen ervaring te hebben binnen het vakgebied. Ons netwerk van leveranciers en accountmanagers houden ons op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en faciliteren trainingen voor het personeel om de vakkennis op peil te houden. Vandaar dat de salon zeer geschikt is voor MBI of als investering. Het is enkel belangrijk om kennis te hebben van het leiden van een bedrijf en zijn personeel. 

Onze kracht zit hem in onze diversiteit. Een klant komt niet enkel voor één behandeling bij ons in de salon, maar kan voor alle facetten van zijn/haar levensstijl een passende behandeling ondergaan. Daarnaast hebben wij een zeer persoonlijke benadering. Door een oprechte interesse en het nemen van voldoende tijd, wordt er een band opgebouwd met onze klanten. Hierdoor ligt het percentage klanten die iedere maand terugkomt zeer hoog evenals het vertrouwen in ons.


Overig

Er zijn volop groei- en uitbreidingsmogelijkheden. De ontwikkelingen binnen de sector en de mogelijkheid tot uitbreiding op deze locatie maken het mogelijk om de omzet op zeer korte termijn significant te verhogen. Tevens is de groei naar een wellness één van de opties. De huidige ondernemer ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende (groei-)fase. De snelle groei die het bedrijf de afgelopen paar jaar heeft ondergaan, heeft gemaakt dat de huidige eigenaar de focus niet meer kan hebben op hetgeen voor een ondernemer belangrijk is. Het bedrijf verdient een eigenaar die de salon naar een nog hoger niveau kan tillen en zich 100% kan inzetten voor dit doel.


Groeiende schoonheidssalon/-instituut in het prachtige Twente
Regio
Overijssel
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.