Menu

Profiel nr. 104155

Moderne goedlopende fietsenwinkel in Algarve, Portugal

27/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Tweewielerspeciaalzaak

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In een land waar het fietsen net ontdekt en flink in ontwikkeling is, zijn wij 10 jaar geleden begonnen met een Nederlandse fietsenwinkel. Sinds een paar jaar wordt het fietsen door de overheid aangemoedigd en het toerisme in Portugal stijgt enorm. Beide ontwikkelingen hebben de omzet flink helpen groeien, zowel in reparatie, verkoop als verhuur.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van elektrische fietsen. Verder is er ook veel verhuur en verkoop van andere recreatie fietsen zoals mountainbikes, trekkingbikes en citybikes. De verhouding verkoop en verhuur is op dit moment ongeveer 85/15. Klanten zijn voornamelijk ‘buitenlandse’ Portugezen. De verhuur bestaat voor een gedeelte uit samenwerkingen met meerdere Nederlandse touroperators die fietsvakanties aanbieden in Portugal.  

De winkel wordt op dit moment gerund door de eigenaar met daarbij drie personeelsleden. De personeelsleden spreken vloeiend Engels, net als het grootste deel van de klanten. Beheersing van de Portugese taal is dus niet vereist.  

De groei van de omzet is alle jaren met dubbele cijfers geweest. De omzet is het hele jaar rond, het bedrijf is dus niet seizoensgebonden. In de rustigere perioden is er vooral minder haal en breng werk. Dan is er ook wat meer tijd om de huurfietsen goed onder handen te nemen. De winkel is het gehele jaar geopend. In december zijn we altijd 2 weken gesloten.


Onderscheidend vermogen

Zoals gezegd is ons specialisme de verkoop en verhuur van elektrische fietsen. Onze expertise (vanuit onze Hollandse achtergrond) en centrale ligging in Zuid-Portugal maakt dat klanten van heinde en verre komen voor advies en aankoop van de vooral wat duurdere fietsen.   Er zijn nog voldoende groeimogelijkheden aanwezig. Op dit moment zit de winkel aan zijn maximale capaciteit, maar door uitbreiding van het personeelsbestand kan de omzet verder doorgroeien.  

Daarnaast is het internet hier flink in opkomst. We beschikken over een goed gevonden website met goede posities in Google. Hier zou gebruik van gemaakt kunnen worden door een webshop aan de site toe te voegen, waar de fietsen en andere fiets gerelateerde producten verkocht kunnen worden. Met de juiste inzet van (online) marketing is hier nog veel extra omzet uit te halen. Verder is ook uitbreiding mogelijk door bijvoorbeeld Touroperators uit oa. Engeland en Duitsland aan je te binden. Dit geeft een extra boost aan de verhuurtak van de onderneming.


Overig

Het bedrijf is erg interessant voor een (dynamisch) koppel met een goede drive en energie die op zoek zijn naar een mooi avontuur in het prachtige Portugal.   Omdat de winkel "going concern" overgenomen kan worden, zoals dat zo mooi heet, hoef je geen pionier te zijn om hier te kunnen slagen. Verder is ervaring in de fietsenbranche niet noodzakelijk, affiniteit met de techniek achter fietsen is wel een pré, omdat dit de afhankelijkheid van het personeel tegen gaat. Een goede omgang met computers is ook een groot voordeel, hier liggen namelijk grootte groeimogelijkheden.  

Alle vergunningen en andere vereisten die nodig zijn, zoals een accountant die Engels spreekt, zijn aanwezig. De manier van overname is bespreekbaar maar er dienen in ieder geval voldoende financiële middelen aanwezig te zijn. Door het vrijkomen van de naastgelegen winkelruimte is er nu (2022) een uitbreiding gerealiseerd van 165m2 showroom. Dit prachtige bedrijf wordt aangeboden wegens gezondheidsredenen. De eigenaar is bereid om nog een tijdje te assisteren in de winkel en alles er omheen om de overgang vloeiend te laten verlopen. Vraagprijs: € 800.000,-


Moderne goedlopende fietsenwinkel in Algarve, Portugal
Regio
Europa
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.