Bedrijf verkopen in Zuid-Holland

Ben je ondernemer en wil je jouw bedrijf in Zuid-Holland verkopen? Lees dan hier de nodige informatie om goed voorbereid je bedrijf te verkopen. Bedrijventekoop.nl is het grootste overnameplatform van Nederland en biedt een oplossing voor ondernemers die willen verkopen of een bedrijf willen kopen. Wij brengen vraag naar en aanbod van bedrijven samen. Dat doen wij in Zuid-Holland en in de rest van Nederland op een succesvolle, anonieme en laagdrempelige manier. Wacht niet langer met je verkoopplannen en plaats vandaag nog een profiel om je bedrijf in Zuid-Holland te verkopen.

Bedrijf verkopen in Zuid-Holland - Alles wat je moet weten van A tot Z!

Whitepaper Bedrijf verkopen

Je bedrijf verkopen is een ingrijpend traject. Daarom is het verstandig goed voorbereid aan dit traject te beginnen. Bedrijventekoop.nl heeft daarom een whitepaper geschreven: Bedrijf verkopen - Alles was je moer weten van A tot Z! Deze is gratis te downloaden. In dit document lees je stap voor stap wat er komt kijken bij het verkopen van je bedrijf. Zodat je goed voorbereid bent op wat komen gaat.

Download hier onze gratis whitepaper

Als ondernemer ken je jouw bedrijf het beste. Daarom kan je bepaalde zaken van het bedrijfsovernametraject zelf op pakken. Hiermee kan je kosten besparen. Ben je er wel bewust van dat op enig moment de kennis en expertise van een specialist toch onmisbaar is en je het beste een externe adviseur in kan schakelen. Op welk moment je daarvoor kiest is aan jou. 

Bedrijventekoop.nl ondersteunt je graag in de eerste stappen van het proces bij het verkopen van je bedrijf. Maar ook zijn wij er voor je als je graag in contact wilt komen met een passende adviseur. Wij beschikken over een groot (internationaal) netwerk van overnameadviseurs en wijzen je graag op de adviseurs uit jouw regio. 

Zelf je bedrijf verkopen

Kies je ervoor om zelf te starten met de verkoop van je bedrijf dan biedt Bedrijventekoop.nl je diverse handvatten om dit succesvol in te zetten. Als je kies voor ons pakket "Bedrijf verkopen" dan ontvang je naast een anonieme advertentie op Bedrijventekoop.nl een pakket aan informatie- en procesdocumenten. Met deze informatie kan je de eerste stappen tot de kennismakingsgesprekken invullen. Daarbij kunnen wij ook bepaalde zaken uit handen nemen.

Start hier met de verkoop van je bedrijf
Bedrijf verkopen

Een adviseur inschakelen

Een overnameadviseur kan je bijstaan tijdens het gehele traject van bedrijf verkopen. Je kan zelf kiezen of je alles aan de adviseur over laat of dat je de specialist later in het traject betrekt. Ook kan je ervoor kiezen alleen bepaalde elementen van het traject op te laten pakken zoals de waardebepaling vam je bedrijf of de onderhandelingen. WIj brengen je graag in contact met de passende adviseur uit ons netwerk. Bij ons vind je een betrouwbare adviseur gevestigd in jouw regio.

Vind hier een passende adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Zuid-Holland

  • De provincie telde op 1 januari 2019; 3.673.893 inwoners
  • Zuid-Holland heeft een totaal oppervlakte van 3.308 km² waarvan 2.700 km² aan land
  • Daarmee heeft de provincie een bevolkingsdichtheid van 1.361 inwoners per km²
 
Zuid-Holland grenst aan de Noordzee, in het noorden aan de provincie Noord-Holland, in het oosten aan Utrecht en Gelderland, in het zuiden aan Noord-Brabant en Zeeland. De hoofdstad van de provincie is Den-Haag. Het westen en midden van Zuid-Holland is voor een groot deel verstedelijkt en is onderdeel van de Randstad. Per 1 januari 2019 heeft er een provinciale herverdeling plaatsgevonden en is de provincie Utrecht uitgebreid met twee Zuid-Hollandse gemeenten Leerdam en Zederik. Dit heeft de economische groei in Zuid-Holland in 2019 enigszins gedrukt. Kernpunten van de provincie betreffen het streven naar een sterke, duurzame regionale economie en naar levendige en vitale centra om te komen tot een optimaal functionerende structuur voor de diverse werklocaties; bedrijventerreinen, kantoren en detailhandel. Een groot deel van de werkgelegenheid in Zuid-Holland bevindt zich in en op deze werklocaties. De werkeloosheid in Zuid-Holland is relatief hoog. Dit komt met name door de problemen op de arbeidsmarkt in Rotterdam en Den Haag. Met name de sectoren zorg en onderwijs als ook de technische beroepen ondervinden veel werkloosheid. De Zuid-Hollandse economie is ruim 1/5 deel van de gehele Nederlandse economie. De steden Rotterdam en Den Haag leveren daar een flinke bijdrage aan. In Den Haag bevindt zich het politieke centrum van Nederland met onder andere het torentje voor de minister president en de andere ministers op het Binnenhof.
 
Bruto Binnenlands Product (Marktprijzen)    
 
2017
2018*
2019*
2019*
         
        Aandeel in %
  Volumemutatie in % t.o.v. een jaar eerder (Ned=100)
         
Nederland
2,9 (3,1)
2,6 (2,8)
1,8 (2,0)
100
         
Groningen
-0,4 (3,1)
-1,0 (2,5)
-0,9 (1,1)
3
Friesland
1,4 (1,8)
1,3 (1,8)
1,1 (1,4)
2
Drenthe
1,8 (2,7)
1,8 (2,1)
0,9 (1,3)
2
Overijssel
2,8
2,7
1,4
5
Flevoland
4,1
3,3
3,1
2
Gelderland
3,1
2,6
1,5
10
Utrecht
4,8
2,8
4,6
9
Noord-Holland
3,7
3,2
2,5
21
Zuid-Holland
1,6
2,7
1,3
20
Zeeland
1,2
2
1,1
2
Noord-Brabant
4,1
3
1,7
15
Limburg
2,6
2,3
0,5
6
         
Grote steden        
Utrecht
5,4
2,7
5,9
6
Amsterdam
4,8
3,3
2,7
10
Den-Haag
-0,8
2,7
2,1
4
Rotterdam
2,5
2,6
1,5
8
         
Bron: CBS        

Wat moet je nog weten over een bedrijf verkopen in Zuid-Holland?

 
Wil je jouw bedrijf in de regio Zuid-Holland verkopen, bereid je dan goed voor. Bedrijventekoop.nl kan je helpen in deze voorbereiding. Zo kan je een gratis exemplaar van ons boek aanvragen als ook gebruik maken van de gratis tool om de waarde van je bedrijf te bepalen. In 5 minuten weet je de waarde. Vervolgens kan je een profiel op Bedrijventekoop.nl plaatsen om kopers te zoeken voor je bedrijf ter overname. Wij helpen je graag bij de verschillende stappen in het overnameproces. Neem gerust contact met ons op.
 
Kunnen wij je helpen?
Angelique staat je graag te woord