Bedrijf kopen Overijssel

Wij brengen je snel én direct in contact met verkopende partijen in Overijssel. De redenen van een bedrijf kopen in Overijssel? Dat kan ter uitbreiding van activiteiten zijn, het zoeken naar een MBI-mogelijkheid óf het zoeken naar een investeringsmogelijkheid. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland zijn wij dé ideale partner voor jou.

Waarom Overijssel?

Bedrijf kopen Overijssel
De provincie Overijssel bestaat voornamelijk uit riviertjes en beekjes die een doorsnede vormen in een zandgrondgebied. Met name in het noordwesten van de provincie overheersen de polders én meertjes de omgeving. De provincie kent een belangrijke doorvoerfunctie van- en naar Duitsland én noordoost Nederland. De IJssel is een belangrijke rivier voor de scheepvaart.
 
Ons aanbod

Zoekprofiel maken

Bij de start van de zoektocht naar een bedrijf om over te nemen is het van belang dat je een helder én concreet zoekprofiel hebt. Ga na wat voor type bedrijf je wilt overnemen. En houdt rekening met de (dagelijkse) werkzaamheden die hierbij komen kijken. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? En welke uitdagingen wil je aangaan? Dit zijn allemaal hulpvragen die je helpen een (klein) stapje dichterbij je ideale zoekprofiel te komen.

Wat er zoal in een zoekprofiel naar voren komt? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet.
  • Overnameprijs
  • Branche (type bedrijf)
  • Regio (vestigingsplaats)
  • Aantal personeelsleden
  • Omzet van het bedrijf
Profiel plaatsen
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Netwerken

Veruit de meeste overnames van bedrijven vinden plaats via een eigen netwerk. Daarom is het des te meer van belang om je eigen netwerk (zowel zakelijk als privé) op de hoogte te brengen dat je op zoek bent naar een bedrijf om over te nemen. Verder kan je een adviseur, accountant óf bedrijfsovernameplatform inschakelen. Daarom ben je bij Bedrijventekoop.nl dus aan het juiste adres!

Schakel adviseur in

Wij gaan ervan uit dat een bedrijf kopen geen dagelijkse kost voor je is. Daarom dien je continu de afweging te maken om zaken zelf op te pakken, óf om de deskundige hulp van een adviseur in te schakelen. In beiden gevallen kunnen wij je helpen! Zo voorzien wij je van de nodige handvaten om zelf een bedrijf te kopen. En beschikken wij over een legio aan bedrijfsovernamespecialisten. De keuze is dus aan jou.
 
Vind een adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Overijssel in kaart

  • Oppervlakte: 3.421 km² (3.319 km² land & 102 km² water)
  • Bevolkingsdichtheid: 348 personen per km²
  • Inwoners: 1.156.431 (580.491 mannen & 575.940 vrouwen)
Overijssel is een provincie waar de mkb-sector sterk vertegenwoordigd is met familiebedrijven. Zij vormen namelijk de economische ruggengraat van de provincie. Ondernemersvriendelijk staat hierbij centraal om zoveel mogelijk ondernemers te steunen. Starters, scale-ups en zzp’ers worden door diverse instanties binnen de provincies ondersteund met eigen ervaringen, financieringen of andere hulpvragen.
 
De economie in Overijssel groeit continu door uitbreiding van vestigingen, winkels, fabrieken, kantoren en bedrijfsruimtes. Als gevolg hiervan is de werkgelegenheid ook flink toegenomen. Het aantal bedrijven is tussen 2010 en 2019 gegroeid van 57.335 naar maar liefst 115.019.
 
 
Wat je als ondernemer van de provincie kan verwachten? Dat hangt af van je onderneming. Zo biedt het specifieke programma’s aan per soort bedrijf, branche én rechtsvorm. Hiermee biedt het op maat gemaakte ondersteuning voor iedere hulpvraag.
 
Met name innovatie en uitbreiding naar het buitenland wordt ondersteund. En er is volop oog voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met ondernemers uit de eigen provincie wordt gewerkt onder het motto ‘voor ondernemers, door ondernemers’. In 2019 was sprake van de hoogste werkgelegenheid en bedrijvenaantal ooit!

Kom in contact

Durf jij de stap te zetten én een bedrijf in Overijssel te kopen? Dan begeleiden wij je graag. Samen gaan wij met je na welke zaken je zelf kan oppakken. En waar wij je zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om alle mogelijkheden te bespreken. Aan de slag!