Bedrijf kopen Groningen

Als je de zoektocht naar een bedrijf kopen in Groningen gestart bent staan wij je graag te hulp. Wij brengen je snel én direct in contact met verkopende partijen uit Groningen óf de rest van Nederland. Ter uitbreiding van activiteiten, de zoektocht naar een MBI-mogelijkheid óf als investeringsmogelijkheid. Ongeacht je reden staan wij je bij als hét grootste bedrijfsovernameplatform van de Benelux.

Waarom een bedrijf in Groningen?

Bedrijf kopen Groningen
Naast Nederlands is ook Nedersaksisch (Gronings) officieel erkent als taal in de provincie van de gelijknamige hoofdstad. Het staat buiten kijf dat Groningers ontzettend trots zijn op hun provincie. En terecht natuurlijk. Zo heeft het een internationaal karakter én barst het van de cultuur. De belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse economie? Dat zijn natuurlijk de delfstoffen zoals de aardgaswinning. In 2018 is besloten dit te staken om de veiligheid van de Groningers te waarborgen.
 
Ons aanbod

Gebruik je netwerk

Als je een bedrijf wilt kopen is het verstandig om dit in eerste instantie binnen je eigen netwerk kenbaar te maken. Begin met je zakelijke én privé netwerk op de hoogte te stellen dat je een bedrijf wilt overnemen. Zo vinden de meeste bedrijfsovernames plaats via een eigen netwerk. Hierna kan je verder zoeken via een adviseur, accountant, vakbladen óf natuurlijk een bedrijfsovernameplatform zoals Bedrijventekoop.nl!

Maak een zoekprofiel

Bij het kopen van een bedrijf in Groningen is het van belang om een zoekprofiel op te stellen. Ga na wat voor type bedrijf je wilt overnemen. En ga na welke dagelijkse werkzaamheden hierbij komen kijken. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Welke uitdagingen wil je aangaan? Waar krijg je energie van? En waar juist niet? Zodra je deze vragen helder hebt kun je het zoekprofiel (deels) invullen.
 
Wat er precies in je zoekprofiel naar voren moet komen? Dat hangt volledig van je eigen situatie af. Wij hebben veelvoorkomende punten voor je op een rijtje gezet.
  • Overnameprijs
  • Type bedrijf
  • Regio
  • Aantal personeelsleden
  • Omzet bedrijf
 
Plaats profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Schakel adviseur in

Een bedrijf kopen is beslist geen alledaagse activiteit. Daarom dien je gedurende het gehele traject de keuze te maken om zelf zaken op te pakken, óf een bedrijfsovernameadviseur in te schakelen. In beiden gevallen helpt Bedrijventekoop.nl je maar al te graag! Zo voorzien wij je van diverse handvaten om zelf een bedrijf te kopen. En beschikken wij over een groot netwerk van bedrijfsovernamespecialisten die wij graag met je delen.
 
Vind een adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Groningen in kaart

  • Oppervlakte: 295.967 hectare (232.515 land & 63.454 water)
  • Bevolkingsdichtheid: 313 per km2
  • Inwoners: 583.721 (291.058 mannen & 292.663 vrouwen)
  • Bedrijven: 26.233 (2010), 55.562 (2019)
De provincie Groningen is van oudsher een gebied van landbouw en scheepsbouw. De dienstverlening en handel is van vroeger uit altijd geconcentreerd geweest in de stad Groningen. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds het geval.
 
Groningers zelf zijn te omschrijven als nuchter, kalm, duidelijk én recht door zee. Geen poespas. Er wordt gezegd waar het op staat. Dit zorgt er mede voor dat het ondernemersklimaat erg divers is. De ruimte van het platteland én het geconcentreerde centrum geeft Groningen de nodige diversiteit om trots op te zijn. De stad Groningen wordt hierbij gezien als de motor van de provincie.
 
Kijkend naar de verschillende branches binnen de provincie valt op dat met name cultuur, sport & recreatie en specialistische zakelijke diensten de grootste groeiers zijn.
 
 
Binnen Groningen zijn studenten nauw verweven met de stad. Zo staat Rijksuniversiteit Groningen hoog aangeschreven qua onderwijs. Veel studenten starten tijdens óf ná de studie een eigen onderneming. Tijdens de studie wordt de kennis van studenten ook veel ingezet bij diverse organisaties. WOO (Werkplaats Online Ondernemen Groningen) is hier een mooi voorbeeld van.
 
Wil jij als student een onderneming beginnen in Groningen? Dan denkt de provincie met je mee met financieringen via de Groninger Ondernemersregeling. Dit is niet alleen voor startups, maar voor alle bedrijven in Groningen die wensen te verbeteren.

Neem contact op

Zet jij de stap om over te gaan tot het kopen van een bedrijf in Groningen? Dan kan jij hierbij zelf veel zaken oppakken. Maar, loop jij ongetwijfeld ook tegen enkele knelpunten aan. Op deze momenten springen wij je graag te hulp. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in waarin wij alle mogelijkheden voor je bespreken.