Menu

Profiel nr. 72691

MBI kandidaat voor verhuurbedrijf met toepassingen in de utiliteitsbouw

02/12/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Verhuurbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

250.000 - 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wegens opvolgingsprobleem en vertrek naar buitenland zoekt de huidige ondernemer een MBI partner als mede eigenaar voor het exploiteren van verhuurbedrijf van machines en gereedschappen. Vereiste inbreng MBI partner 100.000. Gehele overname na inwerkperiode mogelijk. Dit bedrijf vertegenwoordigd al sinds jaar en dag diverse fabrikanten en importeurs voor de verkoop van nieuw materieel. 


Activiteiten van het bedrijf

Verhuur en verkoop van machines en gereedschappen in de loonsector en utiliteitsbouw. Materieel voor onder andere grond weg en waterbouw. Het bedrijf biedt diverse mogelijkheden voor het huren van (onbemand) materieel en machines. Tevens verkoop van  nieuw en gebruikt materieel.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is een volwassen bedrijf waarvan er klanten bediend worden op wereldwijde basis. Hierdoor heeft het bedrijf een goede cash flow en heeft een groot bestand aan vaste klanten.


Overig
  • Het bedrijf is op een goede strategische locatie in Nederland gelegen.
  • De huidige eigenaar zoekt voor dit verhuurbedrijf een MBI partner of serieuze overname kandidaat die de zaken persoonlijk wil exploiteren. Na een geruime inwerkperiode is het doel een gehele overname waarbij de huidige eigenaar de verhuur van het pand en perceel als inkomsten heeft.
  • Uitstekende en stabiele bezettingsgraad en beschikt over eigen werkplaats en loods. Veel expansiemogelijkheden door meerdere vestigingen.
  • Vereiste eigen vermogen van de MBI partner is 100.000 en later bij een gehele overname kan het overige gefinancierd worden door de huidige eigenaar.
  • De eigenaar wil met pensioen en heeft geen opvolging. Het is mogelijk dat de huidige eigenaar aanblijft voor een nader af te spreken periode. 
  • Heeft u serieuze interesse en u denkt aansluiting te vinden dan hoor uik graag van u om de mogelijkheden te bespreken.