Profiel nr. 65193

Zeer rendabel metaalbewerkingsbedrijf in het oosten van Nederland

18/07/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiƫle informatie

Omzet indicatie

100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze propositie betreft een activa transactie. Aangeboden worden alle relevante activa zijnde de machines, de handelsnaam, de website, de inventaris en voorraden, contracten, het klantenbestand, het onderhanden werk, de knowhow en de goodwill. Tevens wordt het bedrijfspand, alwaar de onderneming is gevestigd, ter overname of ter huur aangeboden. Het pand is thans eigendom van de huidige ondernemer.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft al bijna 30 jaar een zeer goede naam en levert een mix van producten van hoogwaardige precisie onderdelen en (sub)samenstellingen van kleine series en prototyping in de fijnmechanische verspanende metaalbewerking, aan met name zakelijke klanten. De onderneming heeft een volledig, perfect onderhouden machinepark waardoor zij efficiënt en effectief kan werken en daarnaast erg flexibel is om aan de wensen van de markt te voldoen. Het bedrijf richt zich met name op het maken van: Diverse (speciale) gereedschappen; Speciale onderdelen en prototypes; Apparaten en machinebouw; Toeleveringswerk. De onderneming is gespecialiseerd in niches op basis van onderscheidende kennis, flexibiliteit en technologie in de plaatwerkindustrie, verwarmingsindustrie, en toeleveranciers industrie fijn mechanisch.


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich door haar up-to-date machinepark en de flexibele persoonlijke mensgerichte omgang met haar opdrachtgevers, waardoor zij zeer effectief en efficiënt kan werken. De continuïteit en het 30-jarig bestaan van de onderneming wordt ontleend aan haar oplossingsgerichtheid om met de diverse industrieën waar zij toeleverancier voor is mee te denken. Met name door het meedenken tijdens de ontwerp- ontwikkelfase en optimalisatie van efficiency tijdens de productie van fijn-mechanische onderdelen, heeft het bedrijf een stabiele loyale vaste klantenkring kunnen opbouwen. Voor wat betreft de commerciële benadering, wordt er op dit moment weinig tot niets aan PR en marketing gedaan voor het bedrijf. Het bedrijf borduurt met name voort op vaste bestaande klanten. Met geringe (internet-)marketing activiteiten is de omzet zowel regionaal als landelijk gemakkelijk te vergroten.


Overig

Profiel koper: Gelijksoortige marktpartij die door middel van acquisitie haar klantenbestand en bedrijf verder wil laten groeien. Strategische koper die behoefte heeft aan specialistische kennis, knowhow en uitbreiding.  MBI kandidaat met een affiniteit voor techniek en metaalbewerking, een hands-on mentaliteit en in het bezit van commerciële vaardigheden. Financiële koper die hiermee kansrijk een goed rendement haalt uit geïnvesteerd vermogen. De reden van verkoop: Aangezien de huidige ondernemer zich wil richten op een buitenlandse activiteit (niet concurrerend), heeft hij thans besloten om het huidige bedrijf te verkopen. Derhalve is de huidige eigenaar op zoek naar een ondernemende en gedreven opvolger. De ondernemer is bereid om zijn opvolger gedurende 6 tot 12 maanden in te werken en daarmee de operatie en de klanten succesvol over te dragen.