Profiel nr. 64220

Bouw-, tuin- en houthandel Zuid-Holland

29/06/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Te koop aangeboden: Bouw- en tuin- houthandel in het zuiden van Zuid-Holland. Deze kleinschalige houthandel is gepositioneerd tussen een bouwmarkt en een groothandel in. Hierdoor bedient het onder andere particulieren en kleine klusbedrijven.


Activiteiten van het bedrijf

Het assortiment is ruim en de prijzen relatief scherp door slimme inkoop van bijvoorbeeld restpartijen. De onderneming verzorgt maatwerk. Er worden zowel kant en klare pakketten als complete tuinhuizen, schuurtjes of veranda’s aan huis bezorgd. Klanten komen binnen via de website en dankzij de grote naamsbekendheid in de regio.


Overig

Er zijn nog voldoende groeimogelijkheden aanwezig door bijvoorbeeld actievere marketing in de nabije regio (waar nauwelijks concurrentie is). Daarnaast kan ook gekozen worden om het eigen verzorgingsgebied uit te breiden door in een grotere regio te bezorgen. Hiermee wordt de doelgroep vergroot. De website is goed en trekt veel klanten van buiten de regio. Tenslotte kunnen meer kant-en-klare producten worden geleverd zoals tuinhuisjes of veranda's, door tijdnood is dit op een lager pitje komen te staan. Dit bedrijf is interessant voor iemand met een bouwkundige achtergrond die een houthandel wil starten of voor een bedrijf dat zijn huidige activiteiten/ regio wil uitbreiden. Reden van verkoop is dat de eigenaar zich wil focussen op andere werkzaamheden.