Profiel nr. 105246

Sensor technologie voor bodemvocht- klimaat metingen

13/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

IT Hardware

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze B2B startup biedt eigen ontwikkelde sensor technologie aan op basis van intern ontwikkelde software services. 

De sensor technologie is applicabel voor de vocht behoefte van planten of voor bewatering optimalisatie van aarde/substraat. 

Momenteel rollen zij dit uit in Europa, Australië en Canada met een beperkt dealer netwerk bestaande uit gerenommeerde bedrijven binnen deze markt, er zijn rond de 150 klanten die gebruik maken van de diensten van het bedrijf. Het betreft sensoren (inmiddels 3 types) en een bijbehorend platform dat bodemvocht- klimaat metingen doet; deze kan interpreteren en de sensor kan optimaliseren en beheren. 

De hardware/sensor is niet benaderbaar na assemblage (i.e., geen vervangbare delen en gegoten) – waardoor reverse engineer onmogelijk is – daarbij heeft de sensor het eigen gemaakte platform nodig voor aansturing, data optimalisatie en de sensor data of koppeling naar externe API’s.

De huidige omzet bedraagt +/- 15.000 EUR per maand. De verwachting is dat de onderneming de komende 12 maanden +/- 250.000 EUR aan omzet zal behalen.


Activiteiten van het bedrijf

Business model:

  • Directe verkoop van eigen ontwikkelde sensoren
  • Een pay per use licentie model, gekoppeld aan de levensduur en werking van de sensoren (deel van de intelligentie zit in het platform).

Ervaring founders:

Founder 1 is jaren lang distributeur van medische implantaten geweest. Heeft exit meegemaakt en derhalve goede adviseur op basis van verkoop hardware. 

Founder 2 heeft carrière opgedaan bij een telecom startup (inmiddels de grootste telecom operator van Nederland); de founder is gestart als eerste werknemer bij desbetreffend bedrijf. Vervolgens is hij voor nasdaq genoteerde B2B dienstverlener wereldwijd werkzaam geweest. 

Het spectrum van early startup naar internationale groei tot exit hebben de founders zodoende ervaring mee.

 


Onderscheidend vermogen

USP’s:

  • Westerse Markt als product en marktkennis.
  • Oost Europese R&D faciliteit waar ontwikkeling en productie plaats vindt. Hierdoor wordt perfecte product kennis gecombineerd met de meest efficiënte ontwikkeling en operationele kosten.
  • De sensoren maken gebruik van een groot commercieel bestaand IoT netwerk, waardoor het product plug&play is en echt ‘hufterproof’ in gebruik. Er zijn andere partijen, die enkel denken vanuit techniek en schaalbaarheid niet als belangrijkste kenmerk in acht nemen.
  • De sensoren met bijbehorende firmware kunnen alleen aangestuurd worden door het platform van de onderneming. Dit platform is gemaakt voor optimalisatie van de sensor duur en gebruikersgemak en de kwaliteit van de meting. De startup biedt al met al de hoogst mogelijke kwaliteit en een model dat gebouwd is voor schaalbaarheid tegen de laagst mogelijke kosten. Hierin zijn zij uniek. De ondernemers lossen zodoende het probleem op van het tekort aan schoon water, de optimalisatie en groei van planten en een robuust systeem.

Overig

Benodigd kapitaal:

€1.500.000,-

 

De investeringsbehoefte is als volgt onderverdeeld:

250K Sales – op zoek naar meer dealerships.

300K Software ontwikkeling – doorontwikkeling platform.

300K Hardware ontwikkeling – door ontwikkelen op klantbehoefte.

150K Ondersteunende kosten aan operationele processen.

500K Investeren in voorraad.