Profiel nr. 103956

Startende thuiszorgorganisatie op zoek naar investeerder ad 100.000 EUR

07/12/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

0 - 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Beschrijving onderneming: Momenteel is er een grote vraag naar met name thuiszorg.  De redenen hiervoor:
 • Men moet soms helaas langer thuis blijven wonen als vroeger. 
 • De woonzorg centra voor ouderen zonder grote zorgvraag bestaan niet meer. Alleen verpleeghuizen voor cliënten die continu 24 uur per dag zorg nodig hebben. 
 • Door de Corona pandemie liggenziekenhuizen vol
Hierdoor is de vraag naar thuiszorg groter dan het aanbod van zorgorganisaties. Om deze reden heeft de ondernemer besloten een thuiszorgorganisatie op te starten die persoonlijke verzorging, begeleiding en verpleging aanbiedt aan iedereen die dat nodig heeft.  Deze startup gaat zich onderscheiden door kleinschalige zorg te bieden, waarbij er een beperkt groepje zorgverleners bij een cliënt komt. Dit zorgt ervoor dat het fijn is voor de client, maar ook voor de zorgverlener omdat zij elkaar zo goed leren kennen. De ondernemer (ervaren in de zorg) merkte dat cliënten het belangrijk vonden om een vast aanspreekpunt te hebben. De cliënten willen gezien worden in een organisatie zonder eerst hun cliënt nummer te hoeven geven voor ze verder geholpen konden worden.

Activiteiten van het bedrijf
Op dit moment heeft de ondernemer alles klaar om te starten met de onderneming het enige wat nodig is, is kapitaal. Er is 100.000 EUR nodig aan kapitaal, en er is 6 maanden nodig voor er winst gemaakt wordt.  De onderneming gaat starten in januari 2022. Er is reeds een afspraak met een grotere relatie welke heeft aangegeven klant te willen worden. Hierom start de onderneming reeds met een omzet van 3.200 EUR per maand.  In het businessplan is de ambitie neergelegd om per eind 2022 45 clienten te bedienen, hetgeen moet zorgen voor een omzet van 250.000 EUR.  De beoogde groei in klanten moet worden bewerkstelligd door: 
 •  Online marketing;
 •  Netwerk van locale huisartsen;
 •  Regionale ziekenhuizen.
Voor 2023 wordt een omzet geprognosticeerd van 615.000 EUR.

Onderscheidend vermogen
De onderneming onderscheidt zich door het (blijvend) aanbieden van kleinschalige zorg, waarbij de clienten steeds een vast team van verzorgers ziet. Op termijn wil de ondernemer de volgende zaken nog toevoegen aan de onderneming (op een kleinschalige manier).
 • 2e vestiging
 • Dagbesteding
 • Hospice

Overig
Investeringsbehoefte: 60.000 EUR: Werkkapitaal (personeelskosten +/+ marketing)  20.000 EUR: ICT middelen en kantoorinrichting. 20.000 EUR: licenties voor zorg. Gezochte investeerder: De ideale investeerder heeft kennis en ervaring op het gebied van het succesvol laten groeien van een (zorg)organisatie. Financiering: De gevraagde financiering wordt idealiter verstrekt in de vorm van een lening, waarbij een (minderheids)aandeelhoudersbelang bespreekbaar is. Er is sprake van een eigen woning van de ondernemer met overwaarde (+/- 30.000 EUR), welke gebruikt kan worden als zekerheid.