Menu

Profiel nr. 100863

Koffiebar met broodjesconcept (mengformule) in centrum Amsterdam

20/12/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Aan één van de drukste straten van Amsterdam is in 2016 deze koffiebar gestart.
In 2016 is een winkelruimte aan de Nieuwe Spiegelstraat 62 B volledig gerenoveerd en in gebruik genomen als koffiebar met broodjesconcept. Het bedrijf is sfeervol ingericht, het interieur en de keukenapparatuur zijn van uitstekende kwaliteit. Het bedrijf heeft een goede staat van onderhoud en kan, gezien de kwaliteit van het apparatuur en het interieur nog vele jaren, zonder grote investeringen geëxploiteerd worden.

Het bedrijf is gelegen in het Spiegelkwartier, aan een doorgaande weg naar het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Daarnaast staat het Spiegelkwartier van oudsher bekend om haar kunstgalerijen en antiekwinkels. Deze sfeervolle straat is gesitueerd tussen de Keizersgracht en Prinsengracht. Tijdens een aantal feestdagen zoals ‘Koningsdag’ en ‘Pride Amsterdam’ liggen hier dan ook legio kansen voor extra omzet. De Nieuwe Spiegelstraat is dan ook een straat die druk bezocht wordt door toeristen en locals.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd. Het staat alom bekend om de lekkere broodjes, verse sappen, ambachtelijke pastries, uitzonderlijke koffie en ongedwongen sfeer. Het is met recht een verademing tussen alle toeristenwinkeltjes van Amsterdam te noemen. Je komt hier om even te ontsnappen aan de drukke toeristische omgeving en te genieten van verse producten die ter plaatse voor je bereid worden. Het bedrijf beschikt over circa 16 zitplaatsen. Naast het nuttigen ter plaatse van koffie, broodjes, pastries en verse sappen, biedt het bedrijf diverse take-away gerechten aan.

Kwaliteit, service en flexibiliteit zijn onderscheidende factoren. Op de diverse beoordelingssites wordt het bedrijf zeer positief door toeristen uit verschillende landen beoordeeld.


Overig

De bestemming van de locatie betreft een ‘mengformule’. Derhalve is het alleen toegestaan om de huidige exploitatie of een ander type mengformule te exploiteren. Een unieke kans voor ondernemers aangezien het volgens informatie van de gemeente Amsterdam niet meer is toegestaan om een mengformule te exploiteren in het centrum van Amsterdam.

VRAAGPRIJS
Bedrijfsexploitatie € 170.000,=
Bestaande uit inventaris, handelsnaam, goodwill, website en social media.
Huurprijs pand € 51.000,= per jaar excl. BTW.


Afbeeldingen