Kapitaal aangeboden

Beschik je over voldoende financiële middelen en zou je deze graag willen investeren in een onderneming? Dan kan je via Bedrijventekoop.nl in contact komen met bedrijven waarin je kan deelnemen. Op Bedrijventekoop.nl vind je diverse bedrijven die niet gaan voor een volledige overname van de onderneming maar juist behoefte hebben aan een kapitaalinjectie in de vorm van een overname van een deel van het bedrijf. Als ondernemer kan je investeren in dit bedrijf door een participatie in het bedrijf te nemen. In ruil voor je investering ontvang je een deel van de aandelen of activiteiten en een stuk medezeggenschap in de onderneming.

 
De verkopende partij kiest ervoor om een deel van zijn onderneming over te dragen in ruil voor een financiële injectie. Deze financiële middelen kunnen aangewend worden als werkkapitaal of om juist die stap te nemen om verder door te kunnen groeien. Een ondernemer kan bij het plaatsen van een profiel op Bedrijventekoop.nl aangeven op zoek te zijn naar een investeerder.
 
Indien een koper van een onderneming op zoek is naar financiering van de overnamesom wordt in eerste instantie vaak de bank ingeschakeld. Steeds vaker worden ook andere financieringsvormen aangewend. Dit kan dan een gestapelde financiering betekenen. Denk hierbij aan crowdfunding, microkredieten, leasing of kapitaal in de vorm van een participatie. 

Zelf investeren of participeren?

Indien je kenbaar wil maken te willen investeren in bedrijven kan je een profiel plaatsen op Bedrijventekoop.nl om in contact te komen met partijen die graag een investeerder willen betrekken in hun overnameplannen. Wij matchen actief vraag en aanbod van bedrijven ook indien het een gedeeltelijke overname betreft. Bij het plaatsen van een profiel kan je zelf aangeven waarin je graag zou willen investeren, zo wordt de kans op succes nog groter. Wacht niet langer en plaats vandaag nog een profiel. 

Investeren en participeren via Bedrijventekoop.nl
Bedrijf verkopen

Participatiemaatschappij

Een participatiemaatschappij kan ook kapitaal inbrengen in de onderneming. De maatschappij beheert het vermogen van verschillende stakeholders en kan daardoor gezien worden als een grote investeringsmaatschappij. De participatiemaatschappij investeert in de aandelen in een onderneming om een bepaald rendement te halen. De participatie is vaak tijdelijk (aantal jaren) van aard. Het verschil tussen een participatiemaatschappij en een reguliere investeerders is dat participatiemaatschappijen vaak grotere investeringen doen en vaak zijn de investeringen meer risicovol van aard.  

In contact komen met interessante partijen

Op Bedrijventekoop.nl vind je een divers aanbod van te koop aangeboden en te koop gevraagde bedrijven. Onderstaand vind je een overzicht van het aanbod wat onlangs online geplaatst is. Wil je in contact komen met een van de partijen dan kan je eenvoudig een reactie achterlaten en wij brengen je in contact met de betreffende partij. Het reageren op een interessant profiel is kosteloos. Geef in je reactie wat achtergrondinformatie van jezelf zodat de wederpartij al op voorhand je serieuze interesse herkent. Mocht je vragen hebben over de procedure of andere vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij je helpen?
Angelique staat je graag te woord

Boek

Wil je weten wat er komt kijken bij de aankoop of verkoop van een onderneming? Lees er alles over in het boek "Bedrijf kopen?" en "Bedrijf verkopen?". In het midden komen de twee delen samen zoals bij een deal ook het geval is.

Bestel boek