Profile number 65879

Bestaande betonfabriek met eigen productielocatie

05/02/2018 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Construction

Type of company

Other

Legal entity

None

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

0

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Onze cliënt heeft een uniek concept ontwikkeld voor de productie van prefab betonelementen. Gezien het onderscheidende vermogen van deze producten zijn er reeds gete-kende contracten met afnemers met een gecumuleerde omzetwaarde van € 15-25 miljoen. De onderneming wil de productie na de zomervakantie opstarten en denkt hierbij aan het huren van productieruimte in een bestaande betonfabriek. De voorkeur gaat echter uit naar een bedrijf ter overname waarbij – door samenvoeging van omzet, kennis en kunde – een win-win situatie kan worden gecreerd. Op (korte) termijn wil onze cliënt de mogelijkheid hebben de productielocatie/onroerende zaken over te nemen. De structuur van de transactie kan zowel een 100% overname van het bedrijf zijn als een gefaseerde transactie zijn waarbij de verkopende DGA zowel in aandelen betrokken blijft als in beleidsmatige zaken.


Company activities

De onderneming die gezocht wordt is betonfabriek met bestaande klanten en omzet waar-bij evenwel sprake is van overcapaciteit. Overcapaciteit zowel in ruimte (> 2000 m2) als het personeelsbestand is een reële optie. De financiele situatie waarin het bedrijf zich bevindt, is van ondergeschikt belang. De productiecapaciteit die onze cliënt nodig heeft omvat tussen de 48 en 96 m3 beton per dag. De mogelijkheid om 24 uur per dag te produceren zou een pré zijn.


Other

Wat betreft omvang en werknemers zijn geen expliciete eisen. De specifieke locatie is niet van doorslaggevend belang. Strategische ligging is een pré. Hieronder wordt bijvoorbeeld toegang tot het spoor (binnen een straal van 20 km), water-wegen of een goede aansluiting op het wegennet gerekend waardoor de producten sneller en gemakkelijker kunnen worden getransporteerd. Onze client zoekt de samenwerking met de verkopende DGA zodat gezamenlijk gewerkt kan worden aan een sterke positie van het bedrijf: een winstgevende betonfabriek met een eigen product en met meerdere type opdrachtgevers.


Bestaande betonfabriek met eigen productielocatie
Region
The Netherlands
Sector
Construction
Type
To buy
Turnover
Confidential
Overname
1.000.000 - 2.500.000