Profile number 106379

Bierfiets verhuurder - Landelijk evenementenbedrijf sinds 2004

15/09/2023 Date added

Located in

West-Nederland

General information

Sector

Leisure

Type of company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Het bedrijf organiseert al sinds 2007 groepsuitjes door heel Nederland, met een focus op Noord-Holland.

Eerder was het organiseren van bedrijfsuitjes op locatie het belangrijkste maar wij hebben onze focus na covid geheel op de bierfiets verhuur op landelijke schaal gelegd.

Met een eigen vloot van  groepsfietsen in Amsterdam bieden zij klanten een onvergetelijke belevenis door stad of platteland. Door jarenlange samenwerking met lokale (horeca)partners, worden trips op maat aangeboden voor de doelgroepen: toeristen, bedrijven, vriendengroepen of families. Het ervaren netwerk van gidsen weet veel over de omgeving en vertelt hier ook graag over. Als chauffeur van de groepsfiets of schipper op de boot houden zij de sfeer hoog, zonder de veiligheid van de deelnemers uit het oog te verliezen.


Company activities

De 2 hoofdactiviteiten van het bedrijf zijn vaartochten per sloep en rondritten per groepsfiets door stad of platteland (o.a. Amsterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Alkmaar). Men werkt hierbij al jaren samen met een vaste flexpool van ervaren medewerkers in een flex schil.

 De uitjes worden geboekt via een uitgebreid online communicatienetwerk, vooral via eigen-, maar ook via externe kanalen. Van de  groepsfietsen, hebben 2 trapondersteuning. 

De uitjes worden vaak geboekt om een feestje te vieren met vrienden, maar ook als bedrijfsuitje of teambuildingsessie. De activiteiten zijn met name in trek bij toeristen uit het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje, Duitsland, Noorwegen en ook Nederlanders in de leeftijdsklasse van 20 – 50 jaar. Tijdens de uitjes, wordt op verzoek catering verzorgd. In samenwerking met een netwerk van vaste leveranciers, kan aan alle wensen (vega, halal, allergieën) worden voldaan.


Unique selling points
  • Zeer ervaren flexpool van schippers en chauffeurs
  • Volop draaiend online communicatienetwerk met 4 eigen websites waarop direct kan worden geboekt (via Leisureking), uitgebreid oline advertentienetwerk door marketingpartner
  • Eigen vloot van zeer goed onderhouden 16-persoons groepsfietsen met trapondersteuning.

Other

Een toekomstige koper kan het bedrijf zonder veel moeite continueren, uiteraard na introductie bij partners en flexibele medewerkers. Het concept werkt al sinds 2007 en is vrijwel onafhankelijk van de ondernemer als persoon. Hierbij kan de koper verder gaan op de locaties die reeds worden bediend, maar ook uitwijken naar nieuwe kansrijke plaatsen in binnen- of buitenland.


Photos
Bierfiets verhuurder - Landelijk evenementenbedrijf sinds 2004
Region
West-Nederland
Sector
Leisure
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
To be agreed