Profile number 106262

Webshop matrassen met eigen productie

25/04/2023 Date added

Located in

Zuid-Nederland

General information

Sector

IT service

Type of company

E-commerce

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Te koop aangeboden wordt een producent van matrassen, die zeer sterk is in niche toepassingen. De totale markt voor matrassen bedraagt ruim 2 miljard euro, waarvan ruim 300 miljoen euro de niche toepassingen betreft.

Verkoop vindt plaats via internet (99%). Dit jaar ligt de verwachte omzet rond de € 450.000 met veel groeipotentie. In 2021 en 2022 bedroeg de gemiddelde omzet € 418.000.  


Company activities

De onderneming produceert matrassen in verschillende maten en vormen voor vele toepassingen in diverse niches. B2C klanten bevinden zich in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.
De omzet wordt online gegenereerd in bovenstaande landen door middel van eigen webshops. Producten worden ook aangeboden via gerenommeerde marketplaces in binnen- en buitenland.

De hoge kwaliteit, grote flexibiliteit in het productieproces, korte levertijden en een scherpe prijs, maken dit bedrijf een onderscheidende speler. In het bedrijf zijn 2 FTE werkzaam op basis van flex-contracten.
De USP’s kunnen nog sterker benut worden. Inhoudelijke kennis van verkoop van producten via internet is ruimschoots aanwezig.

Er worden weinig commerciële activiteiten verricht. Hier liggen de uitbreidingsmogelijkheden. Met online en offline marketing kan de omzet aanzienlijk vergroot worden.


Other

Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, maar is te verplaatsen naar andere delen van het land.

De koper heeft bij voorkeur affiniteit met de consumentenmarkt, online/offline verkopen, is een strategische partij of een MBI-kandidaat, die een vliegende start wil maken met lopende omzet met een bestaand product.

Voor kopers kunnen de producten ook een zinvolle aanvulling zijn op een al bestaand assortiment. Actief in diverse niches. Zeer goedlopende webshops nationaal/internationaal en gedegen afzetkanalen zijn een belangrijke toevoeging voor elke koper.

Het betreft een activa passiva transactie. De overnamesom bedraagt € 198.000.

Een interessant bedrijf voor een onderneming gelieerd aan bijvoorbeeld de meubelindustrie dan wel een MBI-er met kennis van de markt en voldoende eigen middelen.


Photos
Webshop matrassen met eigen productie
Region
Zuid-Nederland
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000